Дават старт на делото срещу ромите, нападнали спортисти от отбора

...
Дават старт на делото срещу ромите, нападнали спортисти от отбора
Коментари Харесай

Пускат делото за битите спортисти, Асенoвград се събира пред съда

Дават старт на делото против ромите, нападнали спортисти от тима по гребане в Асенoвград. Процесът е плануван за идната сряда /29.11.17 г./, а началото е оповестено за 9:30 ч. Образуваното досъдебно произвеждане против 11-те роми е за нанесена междинна телесна щета. Те са упрекнати в безчинство, осъществено с особена смелост и цинизъм.
Подсъдимите са на възраст сред 19 година и 41 година Преди към десетина дни двама от тях – Исмет и Костадин - бяха освободени от ареста против парична гаранция. Мотивът на съдията за изменение мярката за неотклонение от „ Задържане под стража “ в по-лека тогава, бе, че интензитетът на закононарушението не е тежък и няма заплаха обвинените да се укрият или да извършат ново закононарушение. Освен това, те са останали в ареста към пет месеца, с които е изминал оптималният период за задържането им под стража.
Сред призованите за началото на делото на 29.11.17 година очевидци, като пострадали, са част от потърпевшите при сбиването спортисти. Възстановяването на някои от тях към момента не е завършило изцяло. В обществената мрежа Йордан Тодоров - татко на един от потърпевшите младежи - прикани асеновградчани да се съберат тази сряда в 9:30 ч. сутринта пред Районен съд-Асеновград, с цел да поддържат пострадалите деца.
По думите му, там ще има и роми, които ще пазят подсъдимите 11 лица. Припомняме, че абсурдът пламна през миналото лято, гребци от СККК „ Асеновец “ бяха нападнати от поданици на ромския квартал „ Лозница “ в Асенoвград.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР