Дават имена на няколко нови улици в Асеновградско. Пролет ще

...
Дават имена на няколко нови улици в Асеновградско. Пролет ще
Коментари Харесай

Асеновград увековечава Надя Тодорова, назовават улица на нейно име

Дават имена на няколко нови улици в Асеновградско. " Пролет " ще се споделя част от съществуваща, само че до момента безименна улица в село Лясково. Името е препоръчано от старши експерт в обитаемото място - Михаела Камбарова, а предлагането бе признато с решение на съветниците от Общински съвет-Асеновград.
Във връзка със почналото строителство на от ден на ден здания в новообразувания квартал " Баделема " в града, пък, ще бъдат именувани и още няколко новоизградени улици. Идеята е за задачата да бъдат употребени имената на някогашни кметове и почетни жители на Асеновград. Така, с решение на локалния парламент, улиците в новата част на квартал " Баделема " ще се вземат имената на Петко Москов (скулптор), Иванка Тошева (преподавател по български език и дълготраен шеф на гимназията, носеща тогава името " Ленин " ), професор Иван Кирков (художник), Коста Форев (художник), Христо Бойков (кмет на Станимака от 1901 година до 1902 г.), лекар Александър Александров (лекар), Велик Капсъзов (първият олимпийски първенец по спортна гимнастика от Асеновград), Тодор Райчев (човекът който е развил спортното дело в града, щангист), Надя Тодорова (голямата актриса на дребните роли), Хаджи Иван Посов (преображенски деятел), проектант Стоил Стоилов (бил е основен проектант на община Асеновград), Павел Паунов (кмет на тогавашна Станимака, в чиято къща е било ушито знамето на асеновградската чета, взела участие в Съединението през 1885 г.).
Новият квартал стартира да се обособява преди към 10 години. В последно време броят на постройките се усилва доста. За създаване на инфраструктурата в региона ще бъдат вложени 300 000 лв..
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР