Даването на нов живот е едно от най-щастливите събития за

...
Даването на нов живот е едно от най-щастливите събития за
Коментари Харесай

Учени откриха огромна опасност от цезаровото сечение

Даването на нов живот е едно от най-щастливите събития за една жена. След като стане майка за нея няма нищо по-важно от детето ѝ. В същото време обаче преди този момент дамите умират от боязън по какъв начин тъкмо ще премине раждането. Ужасът от родилните болки от време на време кара дамите да изберат, без да се постанова от здравна позиция, цезаровото сечение.
Оказва се обаче че това решение може да бъде съдбовно за новороденото.
Учените от университета в Джорджия в Атланта са разкрили, че цезарово сечение има унищожителен резултат върху образуването и растежа на мозъка на новородените още през първите месеци след раждането им.
Основната заплаха е, че хирургичната намеса способства за появяването на дребни пострадвания в областите на мозъка, които предизвикват всеобщата гибел на невроните.
Изследователите означават, че несъразмерното активиране на хипоталамуса и "изчезването " на невроните в мозъка на новороденото "заблуждават " способността на организма да се научи да се бори с инфекциите, а също и лишават организма от способността вярно да получава сигнали от нервните окончания.
В допълнение, като част от наблюдението на новородени мишки, откривателите открили, че невроните след интервенция не престават да умират в някои елементи на мозъка през идващите три дни.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР