Даването на военна подкрепа на Украйна няма да промени военния

...
Даването на военна подкрепа на Украйна няма да промени военния
Коментари Харесай

И демократът Луджев се включи в путинофилски хор за войната в Украйна

" Даването на военна поддръжка на Украйна няма да промени военния спор. Но с такова деяние ще се присъединим към тези сили, които тласкат спора в неверна посока. Конфликтът ще се удължи, ще има още повече жертви, ще се подхранят нападателните упоритости на Владимир Путин и на неговото обграждане. А в световен проект следствията са още по-тежки ". Това сподели пред проф. Димитър Луджев, някогашен министър на защитата в първия кабинет на Съюз на демократичните сили.

Според него " нервността за въоръжаване на Украйна ще бъде продължение на една политика на разрушение на сегашната система на сигурност в Европа ". С тази своя теза някогашният боен военен министър, представящ се като демократ, се включи в пропутинския хор у нас.

Димитър Луджев акцентира, че войната не е излаз, има условия за реализиране на мир - позиция, с която действително се причисли към групата на Радев, Българска социалистическа партия и " Възраждане ".

" Позорно е мисленето да караш един народ да се бори без вероятността да реши проблемите си, уточни Луджев, визирайки може би съветския народ, който Путин въвлече в една безсмислена война. (...) Вината на нападателната съветска политика е ясна, само че не е метод да озаптиш Русия посредством борба ", уточни Луджев.

Само че действителността ни демонстрира друго - водачи, специалисти и анализатори са все по-убедени, че съветският президент въобще не желае да договаря за мир. Неговите упоритости са напълно ясни и те няма по какъв начин да бъдат реализирани с спокойно решение на спора в Украйна, тъй като това би означавало Путин и Русия да се признаят за победени. Така че надали има различен метод, както споделя някогашният боен министър Луджев, да бъде озаптен агресорът с изключение на отвръщайки на удара с удар.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР