"Даването на право на хората да избират дали да отидат

...
"Даването на право на хората да избират дали да отидат
Коментари Харесай

Законът трябва да важи за всички, включително и за православните християни

"Даването на право на хората да избират дали да отидат в храмовете за Великден е обезпокоително. Законът би трябвало да важи за всички и откакто имаме закон, който не разрешава събиране на доста хора на едно място, това би трябвало да е годно и за православните християни ". Това сподели пред БНР доцент Иво Инджов, специалист по политически връзки, учител във ВТУ, и посочи, че по този начин е допустимо да се разрасне болестта, която досега сполучливо е овладяна. Той беше безапелационен, че страната би трябвало да се намеси и да забрани провеждането на великденски служби с миряни.

"Никой не лишава правото на жителите да насочат своите молебствия и да посрещнат огромния християнски празник ", посочи политологът. Той уточни, че част от специалистите споделят, че няма по какъв начин да бъдат затворени храмовете, тъй като това опонира на правото на изповядване на вяра.

Доц. Инджов разяснява, че има минус в системата на медицинските марки . "Не се ползва всеобщо тестване и не се знае действителният брой на инфектираните " , уточни той. Според него икономическите ограничения на държавното управление не са положителни. Експертът по политически връзки подлага на критика езика на министър-председателя, който е доста изразителен и плашещ хората.

"Бойко Борисов говореше за морга. Служи си с прекомерно плашеща и експресивна стилистика, която не дава отговор на действителното положение на нещата. Ще дам съпоставяне с Германия, която е давана за образец по какъв начин в една огромна страна, която е център на доста мигрантски потоци, е съумяла да овладее сполучливо разрастването на болестта. И там канцлерът Меркел не употребява стряскаща, военна и плашеща терминология ", съобщи Инджов. Според него, в случай че хората излязат от тази обстановка с една страхова неуравновесеност, нещата няма да отидат на добре.

Доц. Инджов разяснява и връзките сред премиера и президента, като уточни, че правото е на страната на президента. "Президентът Румен Радев не се е оповестил срещу ограниченията за изолираност, а подлага на критика държавното управление, че няма съответни стопански ограничения . Оттам идва констатацията му, че гладът ще победи страха ", уточни той.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР