Даването на перспектива пред Западните Балкани за членство в ЕС

...
Даването на перспектива пред Западните Балкани за членство в ЕС
Коментари Харесай

Бойко Борисов С Огромна Новина За Българския Бизнес

Даването на вероятност пред Западните Балкани за участие в Европейски Съюз има мощен отзив и ОАЕ, уточни Борисов. Нашето добросъседство и предпочитание за мирни и проспериращи Балкани, както и етническата ни приемливост, се радват на огромен интерес уточни Борисов.

" Престолонаследникът сподели, че се интересува, изтъквам, от нашата велика страна и това какво е постигнал българският народ ", сподели Борисов. Има съвпадане на стратегиите на двете държавни управления и по тази причина приготвяме този контракт за стратегическо партньорство, уточни Борисов.

Заради прехраната и диверсификацията на тяхната стопанска система ОАЕ има съглашения с някои от страните в нашия район, сподели Борисов. Държавите на Балканите дружно обаче може да създадат доста, изключително в региона на отглеждането на животни и на земеделието, акцентира той.

Ние сами не можем да доставим толкоз агнета, колкото те желаят, само че дружно с останалите страни от Балканите можем да работим в тази сфера и по този начин да сме конкурентни на Австралия и на други снабдители, добави министър председателят.

Темата с прехраната е на дневен ред и в Африка, а ние имаме опция на Балканите да произведем доста, уточни Борисов.

На срещите на премиера в Абу Даби са били разисквани и сигурността и битката с тероризма. Направихме добра съгласуваност сред специфичните служби и правозащитните органи, имахме среща и с вътрешния министър на ОАЕ по тематиката на продан на информация за секване на тероризма, сподели Борисов.

Престолонаследникът Мохамед бин Зайед Ал Нахаян е изпратил на среща с Борисов шефа на капиталовите фондове на ОАЕ шейх Мансур, който е и притежател на Манчестър Сити. От него е пристигнало предложение в Академията за млади футболисти в Манчестър да бъдат изпратени 10-20-30 футболисти и треньори, сподели министър председателят.

С финансовия министър Владислав Горанов е разисквана аудиенция от страна на представители на ОАЕ, които да се срещнат с нашия опит в областта на образованието и изкуствения разсъдък да видят нашите университети и Българска академия на науките и други учебни заведения, откъдето наши възпитаници печелят олимпиади, осведоми министър председателят.

Утре отиваме да се срещнем с премиера на Дубай и неговите министри, а след това отпътуваме а Египет, сподели още Борисов.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР