Даването на боеприпаси за Украйна не ни включва във войната.

...
Даването на боеприпаси за Украйна не ни включва във войната.
Коментари Харесай

Велизар Шаламанов: Скоро парламентът ще реши дали да дадем оръжия на Украйна

Даването на муниции за Украйна не ни включва във войната. Това е част от путинската агитация, съобщи пред bTV Велизар Шаламанов, някогашен длъжностен министър на защитата. Един ден президентът Радев ще би трябвало да дава отговор за какво е застанал на страната на Путин, по думите му. Русия, съгласно него, насаждала боязън в страната ни.

Той предвижда, че в бъдеще Народното събрание ще има предложение за военна поддръжка за Украйна и тя ще бъде утвърдена.

Превъоръжаването ни би трябвало да е приоритет, по мнението му. Военните дейности в черноморската част на Украйна са опасност за сигурността ни, съгласно Шаламанов.

НАТО е съюз на суверенни страни, сподели Шаламанов, който въпреки всичко се надява Путин да не нападне страна на Алианса.

Военният специалист Калин Димитров също недоумява за какво не даваме оръжия на Украйна. Никой не е споделил, че ще се дават единствено отбранителни системи на Украйна, по думите му. Бреговата ни защита е много остаряла, разкритикува той откакто през вчерашния ден стана ясно, че след стихия има отделяне на мини, сложени от украинската защита в Одеса, и част от тези мини плават свободно в Черно море.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР