Даваме старт на една кампания, която ще избере новото мнозинство

...
Даваме старт на една кампания, която ще избере новото мнозинство
Коментари Харесай

Манолова обяви 31 антикризисни мерки за подкрепа на бизнеса и домакинствата в енергийната криза

Даваме старт на една акция, която ще избере новото болшинство на смяната. Изправи се БГ! Ние идваме! ще бъде незаобиколим фактор в идващия парламент. Обявяваме проект с 31 антикризисни ограничения, разграничени в шест раздела, за поддръжка на бизнеса и семействата в изискванията на възходящите цени на ток, вода, парно, природен газ и съществени артикули. Това съобщи ръководителят на обединението „ Изправи се БГ! Ние идваме! “ Мая Манолова по време на откриването на предизборната акция през днешния ден в София.

Мерките плануват страната да поеме разликата сред избраната от КЕВР цена на тока за бизнеса – 120 лева и приблизително претеглената цена на тока все още. Сред ограниченията е и понижаване на Данък добавена стойност на 5 % на сметките за ток от 1 януари до 30 април.

Антикризисният проект на Манолова планува още отсрочване на заплащането на сметките за ток за най-малко шест месеца още от 1 ноември 2021 година Заложено е и установяване на статута на енергийно небогати лица, на които да се подсигурява електрическа енергия на налични цени, без наказания за неплатени сметки.

За стабилизиране на енергийния бранш Манолова предлага краткотрайно прекъсване на износа на ток и краткотрайно преустановяване присъединяване на България в механизма за търговия с въглеродни излъчвания. С цел опазване на публичния интерес енергийният министър и КЕВР да афишират обществено субектите, които изнасят ток през енергийната борса, реализирайки големи облаги в най-острата фаза на енергийната рецесия, упорства тя.

Мерките плануват още промяна на целия състав на КЕВР и приемане на Стратегия за стабилно енергийно развиване до 2050 година

Социалните ограничения в проекта включват добавката от 120 лева към пенсиите да продължи и през 2022 година, а всички пенсии да бъдат преизчислени на база застрахователен приход от 2020 година
Планът планува увеличение на втората година от майчинството до момента в който се изравни с минималната работна заплата, увеличение на детските надбавки от срамните в този момент 40 лева до най-малко 100 лева Предвиждаме еднократна помощ от 2000, 3000 и 4000 лева за първо, второ и трето дете и по 10 хиляди лв. за второ и трето дете на обезпечени родители. За самотните родители - поддръжка с ваучери за храна, ток, вода, парно и газ, неотложни домашни поправки, детегледачки и просветителни услуги, изясни Манолова.

За опазване на здравето без доплащане ограниченията плануват страната да поеме ПСР-тестовете и медикаментите на Ковид-болните и неотложно издаване на документи за преболедуване на COVID-19, без значение по кое време е било боледуването. Намаляване на Данък добавена стойност на медикаментите до 5 %, отделяне на COVID-болници, страната да поеме здравните осигуровки на неосигурените лица, също са в проекта.

Ние стоим зад елементарните хора на България. Ще бъдем поръчител за това, че страната ще бъде майка, а не мащеха за хората. Заложили сме същинска поддръжка за майките и самотните родители. Има задоволително финансов запас в страната, който би трябвало да бъде ориентиран към българските фамилии и компании, а не към чекмеджетата на властта, добави тя.

Манолова акцентира, че „ Изправи се БГ! Ние идваме! “ изрично поддържа кандидатурата на Румен Радев за втори президентски мандат. Това е достойният президент, който застана на страната на своя народ. България ще има почтени и честни хора на власт в лицето на Радев и на Йотова.

Някой би трябвало да споделя „ не “ на мръсните покупко-продажби в политиката и този някой сме ние, съобщи съпредседателят на обединението Николай Хаджигенов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР