Даваме ли си сметка какво се случва в държавата и

...
Даваме ли си сметка какво се случва в държавата и
Коментари Харесай

Нинова: Оставката на кабинета на Борисов е гаранция за просперитет за България

Даваме ли си сметка какво се случва в страната и с народа ни? Съществуват най-малко три действителности сега - пандемията Ковид е първата –болестта ту отшумява, ту се връща и наред със здравните ограничения и вместо да ни е урок за незабавна промяна в здравния модел, от ден на ден се усилва чувството, че се употребява за политически цели. Това сподели от трибуната на Народното събрание водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.

Ето какво още съобщи тя в своето изявление в Народното събрание:

Случаите на инфектирани порастват правопропорционално на свадите, генерирани от властта. Всяването на боязън и стягането на ограниченията служи за прикриване на свадите и закрепване на ръководството.

Втората действителност е икономическата и обществена рецесия, която идва в резултат на пандемията. С просто око се вижда, че идва торнадо, което засмуква и унищожава служащи, компании, вложения, семейства. И вие, овластените да управлявате, вместо да се втурнете да укрепвате общия ни дом – България, стоите, гледате и обещавате на българите:. „ След като бурята ви отнесе, ще ви дадем заем, с цел да възстановите живота си “. Пропускате да напомните – „ този заем ще го връщате с лихвите “.

Третата действителност, най – рисковата – не просто стоите и гледате, а участвате в разрушаването на темелите на дома ни България. Темелите са държавността. Нито една институция не работи по правила. Всички институции – ДНСК, Регионална инспекция за опазване на околната среда, общински съвет, са се съгласили в Алепу да се строи хотел вместо подпорна стена. 700 млн. липсват от хазната, тъй като сте заложили корупция в Закона за хазарта, а комисията по хазарта се ръководи със смс-и сред министъра на финансите и заинтригувани предприемачи. Други предприемачи поемат документално задължения за реклама в медии против поддръжка в държавни органи. Премиер заплашва проверяващ публицист и евродепутат в телефонни диалози. И унижава българския парламент посредством неговия ръководител. А до момента в който прави всичко това, спи с револвер до главата, заобиколен от пачки с пари. Други предприемачи разкриват по какъв начин силово и надменно им се лишават компании. Това е разпад на държавността и с цел да не оставите нищо неразрушено след вас, атакувахте и президентската институция. Не Румен Радев, а президентската институция. Очевидно това ръководство си отива. Но си отива с завещание - след вас, и потоп. Ще напомня нещо казано от нас преди 3 години, 27 септември 2017: „ Най-яркият образец за паралелна страна е държавното управление на Бойко Борисов. Държавата е завладяна от малко на брой, народът е пленен и държан в боязън от свои. Спойката пари и власт ръководи и се възпроизвежда. Тя е скритата паралелна страна, само че тя дърпа конците на същинската “. За тези думи тогава ни набедихте в опит за държавен прелом. Времето потвърди правотата ни. Време, за което по всички способи се опитахте да унищожите и опозицията – Българска социалистическа партия и Коалиция „ Българска социалистическа партия за България “ – с неистини, медийни и компроматни акции, външен и вътрешен напън. Опитахте да унищожите и тази нормалност във всяка страна – да има власт и съпротива, да има ръководещи и инакомислещи, непослушни, смели, които не лягат в краката на властта. Сега, когато се сривате, се пробвате да ни въвлечете в задкулисието, да излъжете, че сме съучастници в разпадането на България. Направихте опит да внушите за връзки на Българска социалистическа партия посредством мен, ръководителя, за скрити и секрети срещи с предприемачи. Неуспешно. Видя се, че това е неистина. Вчера един някогашен министър от държавното управление на Борисов, участник в този модел на ръководство, задава въпроси за секрети контракти сред Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи за ръководство на страната.

Уважаеми скрити в сенките персони, и в това няма да съумеете. Най-малкото, тъй като не е правилно. Но най-много, тъй като хората помнят. Ние от дълго време сме споделили истината за ръководството през днешния ден и тя е, 14 март 2019: “България се ръководи от нова тройна коалиция – ГЕРБ, Оперативна програма, Движение за права и свободи “.

Уважаеми българи,

Пред управлението на Българска социалистическа партия преди 4 години имаше избор. Или сяда на трапезата на този модел на ръководство и получава порция от властта с грижа за себе си, или се опълчва на този модел на ръководство и се пробва да го промени с грижа за хората. Ние избрахме второто. Не е по никакъв начин елементарно. Понесохме доста удари за тези четири години, само че един път избрали този път на развиване на България, го продължаваме. Не просто на думи и с заявления, а с съответни дейности. Днес внасяме предлагането за анкетна комисия, която да откри обстоятелствата за закупуването на акции в ПИБ от Държавната банка за развиване на занижени цени. Защо, кой, по кое време реши това и какви ще са последствията. До дни внасяме предложение за парламентарна комисия за изчезналите 700 милиона лв. от хазната, в резултат на лобизъм, задкулисие, скрити сделки в
хазарта.

България ще стартира да се възвръща, уважаеми българи, да живеем по-добре, когато моделът на превзетата олигархично паралелна страна, олицетворявана от Бойко Борисов, си отиде. Внасяме другата седмица избор на съмнение за корупция. Оставката и рухването на този кабинет е гаранция за разцвет за България и вероятност пред българския народ.

 



Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html.

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР изявления в уеб страницата Petel.bg

" Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и безмълвни могат да бъдат водени като овце на кръвопролитие . " Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не основава ненужно напрежение и да не нарушава главните полезности, върху които се крепи Европейски Съюз.

Личните свободи, като ценене на персоналния живот, независимост на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са предпазени с Хартата на главните права на Европейски Съюз.

Неспазването на тези правила подкопава устоите и разяжда като недоброкачествен израстък ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е предпазена и обезпечена от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР