Даваме 4 милиона и 300 хиляди за пострадалите от наводненията

...
Даваме 4 милиона и 300 хиляди за пострадалите от наводненията
Коментари Харесай

Борисов с ексклузивен коментар за катастрофата снощи


Даваме 4 милиона и 300 хиляди за потърпевшите от наводненията в Бургаско. Проблемът на кметовете е, че доста мъчно се оправят с даренията. Правят се публични препоръки и всичко да се разпределя на място, както би трябвало. Това съобщи министър председателят Бойко Борисов, който ревизира по какъв начин вървят възстановителните работи след големия потоп в района и инспектира проекта за брегоукрепване в Сарафово

Борисов разяснява и снощната злополука, на която е станал очевидец той. Премиерът не просто става очевидец, само че и оказва първа помощ на потърпевшите младежи. " Имаха шанс ", сподели сбито той и добави: " Свършихме си работата. Нека не се героизираме ".

Д-р Светлин Сталянов от болница " Лозенец " добави, че потърпевшите са били в тежко положение: " Работата я свършихме всички дружно. Озовахме се на мястото, действахме като екип. Едното момиче беше по-сериозно потърпевшо, със загуба на схващане. Стабилизирахме го, възстановихме съзнанието, оказахме първа помощ и бе превозено до болница. По-нататък ще кажат сътрудниците, само че сигурно имаше тежко мозъчно разтърсване и не се знае по какъв начин щяха да свършат нещата, в случай че не бяхме се озовали в точния момент ". 

" Така че той е героят, докторът сподели класа ", уточни го с усмивка Борисов, добавя Пик бг.

" Благодаря на всички за съдействието и най-много на премиера, тъй като не всеки би спрял в тази обстановка. Ние спряхме и незабавно оказахме помощ ", добави лекарят.

 

Борисов не пожела да разяснява решението на Висш съдебен съвет за връщането на работа на скандалния Пешко от Козлодуй, забъркан в скандал с еднообразен служител на реда. " Въпросът не е към мен. Има доста такива върнати случаи. Но ние не се занимаваме с това. Какво да направя? Посъветвайте ме и ще го направя! Вие можете да си го позволите да коментирате, аз не мога. Веднага ще има декларация на съдиите ", съобщи Борисов. 

На въпрос по какъв начин ще разяснява вота на съмнение от страна на Българска социалистическа партия, той отговори: " Винаги съм казвал, че избор на съмнение е право на всяка съпротива. Единствено - за какво избират подобен миг? Ако имат национална отговорност, не биха го създали. По принцип избор на съмнение се прави, с цел да мине. Но в случай че задачата им е да мине, значи да се озовем без парламент по време на председателството. Периодът очевидно не е определен инцидентно. Иначе в България имаме две хубави поговорки: " Крадецът споделя: Дръжте крадеца " и че в пъкъла на българския котел не е нужно да се поставят пазачи, ние сами умерено се дърпаме надолу в катрана. Шест месеца, до момента в който сме във фокуса на Европа, да се изговорят всички нелепости, които на някого ще дойдат на акъла ".

" В този ред на мисли ние мислим да предложим в Закона за отминалостта да отпадне отминалостта за приватизация и да се върнем в целия престъпен преход на приватизацията. Защото 

Над 30 милиарда са откраднати по време на приватизацията... Ако някои от нашите хора наруши нещо, партията незабавно се отхвърля от него и го изважда от своите редици. Но се надяваме вотът да не мине, тъй като другояче няма да имате и път ", пошегува се Борисов и добави: " Ако е било елементарно, щели са да го създадат те ".

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР