Дава резултат за 5-10 минути, без лабораторно изследванеНов тест позволява

...
Дава резултат за 5-10 минути, без лабораторно изследванеНов тест позволява
Коментари Харесай

Сингапур разработи най-бързия тест за коронавирус

Дава резултат за 5-10 минути, без лабораторно проучване

Нов тест разрешава инспекция на място за ковид и дава резултат за 5-10 минути
(снимка: CC0 Public Domain)

Учени от Сингапур сътвориха най-бързия тест за ковид, който може да открие съществуването на Covid-19 в тялото на пациента единствено за 5-10 минути. Очаква се потреблението на теста да стартира през май.

Намазка с лигавичeн секрет от пациента се слага в портативно устройство, което разрешава на медиците да дефинират на място дали даден човек е инфектиран от Covid-19. Няма потребност тестът да се изпраща в лаборатория и по този начин времето за тестване се редуцира доста.
още по тематиката
Създателите на теста настояват, че той е доста сензитивен и прецизен. Нещо повече, новата технология към този момент е тествана сполучливо в няколко лечебни заведения в Сингапур, излиза наяве от обява в The Straits Times.

Засега пробата не е получил публично утвърждение, само че основателите му се надяват, че това ще се случи в границите на месец. След утвърждението ще стартират доставки на теста на лечебни заведения и организации, които се пробват да основат ваксина за ковид.

Към днешна дата коронавирусната пандемия е записана в 168 страни по света, над 425 хиляди души са се разболели, а съвсем 19 хиляди души са умряли.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР