Датското правителство връща от понеделник изискването за носене на защитни

...
Датското правителство връща от понеделник изискването за носене на защитни
Коментари Харесай

Пак с маски в магазини и транспорт в Дания

Датското държавно управление връща от понеделник условието за носене на защитни маски заради опасения от бързото увеличавате на случаите на COVID-19, съобщи ДПА. Маските стават още веднъж наложителни на публични места като публичния превоз или магазините.

Тази стъпка е била утвърдена от болшинство в комисията за ръководство на епидемията към датския парламент късно нощес след искане на държавно управление и някои членове на комисията, оповестиха нейни представители.

В държавната рекомендация не се прецизира дали чиновниците в магазините за търговия на дребно също би трябвало да носят маски.

Здравният министър Магнус Хойнике сподели, че в новите ограничения се планува и съкращаване на интервала на годност на тестванията. Негативните PCR проучвания ще важат единствено 72 часа, а бързите - 48 часа.

За датчаните не беше наложително да носят маски на публични места от няколко месеца, а последните ограничавания в страната бяха отстранени в средата на септември.

Въпреки това, държавното управление още веднъж вкара условие хората да употребяват Коронавирус пропуск преди две седмици заради растеж на случаите. С пропуща хората могат да потвърдят, че са имунизирани, възстановили са се или имат негативен тест, с цел да могат да посещават да вземем за пример концерти или заведения за хранене.

Датските здравни управляващи през днешния ден предложиха ваксиниране с имунизацията против коронавирус на Pfizer/BioNTech на децата от 5 до 11 години, съобщи Ройтерс. Този ход последва разрешението за използването на имунизацията при тази възрастова група от лекарствения регулатор на Европейски Съюз.

Датските управляващи стегнаха рестриктивните мерки за пътешестване до РЮА и шест прилежащи страни по отношение на новия вид на ковид В.1.1.529, заяви представителката на Държавния серумен институт Тюре Груве Краузе на конференция през днешния ден, представена от ТАСС. „ Предложихме стягане на рестриктивните мерки за пътешестване до седем страни. Това са РЮА и шест граничещи с нея страни ”, сподели тя.

След пътешестване до тези страни на датчаните се предлага да се изолират в продължение на 10 дни. На тези от тях, които са били в една от тези страни през последните 10 дни се предлага да се тестват, даже да нямат признаци.

Източник: Българска телеграфна агенция
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР