Датското правителство отпуска 500 милиона крони (около 82 милиона долара)

...
Датското правителство отпуска 500 милиона крони (около 82 милиона долара)
Коментари Харесай

Дания отпуска 82 млн. долара за киберсигурност

Датското държавно управление отпуска 500 милиона крони (около 82 милиона долара) за подсилване на Центъра за киберсигурност. Това се оповестява в прессъобщение от Министерството на защитата на страната.
Според военни специалисти няколкото хакерски атаки против Дания, осъществени през последните години, са посочили, че киберзащитата на страната.
 Западните страни се шпионират по поръчка на Съединени американски щати, твърди датско издание Западните страни се шпионират по поръчка на Съединени американски щати, твърди датско издание
Дания помогнала на Съединени американски щати да шпионира съседите си - Германия, Франция, Швеция, Норвегия... И американският президент Джо Байдън просто так...
" Кибератаките не са нещо, което принадлежи на бъдещето. Те са тук и оказват въздействие върху Дания, датските управляващи и компании. Въпреки че през днешния ден имаме добра киберзащита, би трябвало да се подготвим за провокациите на бъдещето. Това изисква повече и по-добри принадлежности, не на последно място изисква високо равнище на подготвеност в цяла Дания ", съобщи министърът на защитата Трине Брамсен.
Правителството, наред с други неща, има намерение да влага в непрекъснато набиране на дипломиран личен състав, и засилени ограничения за сигурност.
Центърът за киберсигурност е органът за национална сигурност на Службата за военно разузнаване.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР