Датско министерство закупи четири циркови слона в сделка, чиято цел

...
Датско министерство закупи четири циркови слона в сделка, чиято цел
Коментари Харесай

Дания купи 4 циркови слона, за да може да ги пенсионира

Датско министерство закупи четири циркови слона в договорка, чиято цел е да се даде на животните опция за пенсиониране, съобщи ДПА.

За слоновете Рамболин, Лара, Джунга и Джени са платени 11 милиона крони (1,6 милиона долара), оповестяват от министерството на риболова, прехраната, равноправието и съдействието със Северните страни, предава Българска телеграфна агенция.

Сделката е подписана с два цирка.

" Взехме доста рационално решение за положителното на слоновете ", се показва в изказване, направено от министър Могенс Йенсен. " Мястото на дивите животни не е нито в обор, нито на цирковата сцена. Когато Народното събрание възобнови активността си през октомври, ще внеса предложение за нов закон за хуманно отношение към животните, с цел да можем най-сетне да забраним дивите животни в цирковете ", добави той.

От министерството обявиха също, че в Народното събрание има необятен консенсус за сходен ход.

Бени Бердино, шефът на единия от цирковете, с които е подписана договорката, на собствен ред споделя: " Съжалявам, че сбогувам с нашите три слона, само че в това време съм удовлетворен, че те могат да се отдръпват от работа и да се любуват на заслужена отмора ".

Вече е в ход развой, допускащ на зоологически градини и паркове за животни да аплайват, с цел да поемат грижите за четирите пенсионирани слона. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР