Датският вестник Берлингске съобщава, че информатор е предупредил ръководството на

...
Датският вестник Берлингске съобщава, че информатор е предупредил ръководството на
Коментари Харесай

Датски вестник: Семейството на Путин използвало естонска банка за пране на пари

Датският вестник " Берлингске " оповестява, че осведомител е предизвестил управлението на най-голямата банка в Дания през 2013 година, че членове на фамилията на съветския президент Владимир Путин и съветските специфични служби употребяват нейното поделение в Естония за пране на пари, написа News.bg.

Според информацията изминал вътрешен отчет демонстрира, че управлението на Danske Bank е знаело " за доста по-сериозни условия, в сравнение с е заявявало преди ".

В публикацията се добавя, че Danske Bank през 2013 година е протекция 20 сметки на съветски клиенти след информация на осведомител, в която се твърди, че естонският клон на банката евентуално е взел участие в противозаконна активност. Тогава самоличността на клиентите е била непокътната в загадка.

Датското издание е споделило детайлности за схемата с група публицисти, борещи се с корупцията и проведената престъпност, както и с английския вестник " Гардиън ".

Според " Гардиън " са забъркани разнообразни групи компании, множеството регистрирани в Лондон, в това число Lantana Trade LLP, която е записала " фиктивни сметки ". Британският вестник твърди, че крайните притежатели на Lantana и обвързваните партньорства са били руснаци, само че " техните самоличности са били скрити зад редица офшорни компании със седалище в Маршаловите и Сейшелските острови ".

Не е ясно по какъв начин проверяващите публицисти са свързали членове на фамилията на Путин и съветската Федерална работа за сигурност (ФСБ) с транзакциите.

От Danske Bank са декларирали пред " Асошиейтед прес ", че са направили " задълбочено следствие, с цел да стигнем до дъното на събитията по това време в нашия естонски клон ", добавяйки, че няма да разясняват " до момента в който не завърши следствието ".

Danske Bank по-рано са признавали за противозаконни транзакции в естонския им клон в интервала сред 2011 и 2014 година, в това число схеми за изпиране на пари, включващи милиарди долари от Азербайджан.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР