Датският прозиводител на бира Carlsberg инвестира 23 милиона лева в

...
Датският прозиводител на бира Carlsberg инвестира 23 милиона лева в
Коментари Харесай

Датски производител на бира инвестира 23 милиона лева в пивоварната си в Благоевград

Датският прозиводител на бира Carlsberg влага 23 милиона лв. в нова пивоварна в Благоевград. Тя ще бъде оборудвана с най-модерни технологии и ще бъде обособена в индустриалната база на Карлсберг България, оповестяват от компанията.  В нея ще бъде построена поточна линия за произвеждане на бира в кен опаковки от 0.5 литра.

Очакваният старт е през първата половина на 2023 година, което ще разреши на компанията да разшири портфолиото си от продуктови нововъведения, следвайки най-високите интернационалните и национални стандарти за качество в пивопроизводството.

По мотив на инвестицията на датската компания в Благоевград заместник-министърът на нововъведенията и растежа Стефан Савов връчи документ за инвестиция клас " А " по реда на Закона за поощряване на вложенията (ЗНИ) на Войчех Жабински, който е изпълнителен шеф на " Карлсберг България ". 
 Carlsberg работи върху въвеждането на първите бирени бутилки от хартия
Скоро бирата ви може да се продава в бутилки от хартия

Toва е следващата стъпка на компанията към основаването на устойчиви опаковки

" Инвестицията, която ще бъде направена в Благоевград, е от голямо значение, изключително поради икономическата обстановка, освен в България, само че в международен мащаб. Тя ще даде опция за нови работни места, от каквито безспорно има потребност ", съобщи зам.-министър Савов по време на връчването на документа. По думите му компанията е един сериозен шеф на територията на регионалния център.

" Като водещ производител в бранша, за нас е значимо да влагаме освен в нови технологии и индустриални мощности, само че и в икономическото, общественото и културното развиване на районите, в които оперираме ", разяснява пред локалните медии Войчех Жабински -  изпълнителен шеф на " Карлсберг България ".

На церемонията в Благоевград участваха още кметът на Благоевград Илко Стоянов и Богдан Богданов, изпълнителен шеф на Българска организация за вложения (БАИ).

Carlsberg разполага с две пивоварни в България - в Шумен и Благоевград, както и с логистични и търговски центрове в цялата страна. Осигурява работни места на повече от 500 души. С новата " CAN " линия компанията възнамерява да разшири производството и заетостта си и да създава бира в кен-опаковки у нас, вместо да внася от прилежащи страни. 

Историята на " Карлсберг България " стартира в далечната 1882 година, когато в Шумен идва чешкият занаятчия пивовар Франц Милде и дружно с предприемчиви шуменци слага началото на една от най-старите пивоварни в България - Шуменско питие. След 2002 година Шуменско питие става част от огромното семейство на международния датски тръст Карлсберг.

През август 2004 година акционерите на компанията гласоподават смяна във компанията на сдружението на " Карлсберг България " АД. През септември двата завода - " Шуменско питие " и " Пиринско питие ", сплотяват запаси и активи под името Карлсберг България.


" Карлсберг България " държи към този момент съвсем 1/3 от пазара на бира у нас

Компанията пораства с помощта на мощните си локални марки
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР