Датският министър на транспорта Бени Енгелбрехт даде старт на строежа

...
Датският министър на транспорта Бени Енгелбрехт даде старт на строежа
Коментари Харесай

Започна строежът на тунел под Балтийско море, свързващ Германия и Дания

Датският министър на превоза Бени Енгелбрехт даде старт на градежа на тунел, който ще свърже немския остров Фемарн с датския остров Лоланд под Балтийско море, заяви ДПА.



" Един от най-големите строителни планове в датската история може да стартира в този момент ", сподели Енгелбрехт.

 Снимка: skyfish.com/p/femern

Заради пандемията от ковид символичната първа копка на мегапроекта, който бе плануван в продължение на 25 години, бе направена виртуално. Онлайн присъстваше и немският транспортен министър Андреас Шойер, който съобщи, че това е огромна опция за Европа, а строителството от немска страна също ще стартира скоро.

Проектът бе нападнат в съда от няколко фериботни компании и две екоорганизации, само че в последна сметка съдът в Лайпциг отхвърли исковете при започване на ноември, давайки " зелена светлина " за градежа.

 Снимка: skyfish.com/p/femern

По проект тунелът би трябвало да бъде приключен до 2029 година . Той ще е дълъг 18 километра, а цената му съгласно прогнози ще бъде 7,1 милиарда евро.

Когато бъде приключен, тунелът ще редуцира времето за пътешестване от Хамбург до Копенхаген с един час с кола и с два часа с трен. Сега и по двата метода дистанцията се изминава за 4-5 часа.

 Снимка: skyfish.com/p/femern
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР