Датският милиардер и основател на мебелната верига Jysk, Ларс Ларсен,

...
Датският милиардер и основател на мебелната верига Jysk, Ларс Ларсен,
Коментари Харесай

Почина основателят на веригата Jysk Ларс Ларсен

Датският милиардер и създател на мебелната верига Jysk, Ларс Ларсен, е умрял през днешния ден на 71-годишна възраст. Само преди два месеца той се отдръпна от ръководството на компанията си, откакто му беше сложена диагноза рак на черния дроб, заяви Forbes.

В публично изказване Jysk потвърдиха, че Ларсен е умрял в дома си Силкеборг в Западна Дания, обкръжен от най-близките си. Неговият наследник Якоб Брунсборг, който поема управлението на компанията, разгласи, че фамилията ще продължи " внушителното дело на живота му ".

Ларсен се ражда на 6 август, 1948 година в Арнборг (Западна Дания). Той стартира кариерата си като стажант в магазин за продажби на дребно. Основава компанията си през 1979 година със спестявания си от 20 хиляди $. Бизнесът му стартира да се уголемява съвсем неотложно и прераства във верига, която се концентрира върху артикули за дома на ниски цени.

Днес компанията има съвсем 2800 магазина в Европа (включително България - бел. ред. ), Близкия Изток и Азия. За Jysk работят 23 хиляди души, а единствено до 18 август тази година облагата на компанията е в размер на 4 милиарда $.

По данни на Forbes положението на Ларсен е 4.4 милиарда $. През 2004 година той се трансформира в най-четения създател в Дания, откакто популяризира 2.4 млн. екземпляра от биографията си във всяко домакинство в страната. Повод за публикуването на книгата е 25-годишнината на Jysk.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР