Датският клуб Олборг беше глобен от местния футболен съюз (ДБУ)

...
Датският клуб Олборг беше глобен от местния футболен съюз (ДБУ)
Коментари Харесай

Феновете донесоха глоба на Олборг

Датският клуб Олборг беше санкциониран от локалния футболен съюз (ДБУ) поради нарушение на разпоредбите за обществена отдалеченост по време на пандемия от почитателите по време финала за купата. Финалната среща приключи 2:0 за Сьондериске.

Самата среща беше спряна за 14 минути в средата на първото полувреме, откакто група от почитатели на Олборг се събраха дружно, отказвайки да седят през една седалка. Въпреки няколко предизвестия по радиоуредбата, агитката на Олборг освен не се съобрази, само че и хвърли няколко пиротехнически средства.

След съвещание на локалната Дисциплинарна комисия Олборг беше осъден с санкция от 40 хиляди крони (6100 долара). 40 индивида от цялата агитка на провинилия се тим, която наброяваше 1750 души, беше изведена от стадиона от публиката.

В Дания мачовете се играят с частична посещаемост, като полиция, стюарди, както и самите клубове прецизно наблюдават за съблюдаване на разпоредбите. Публиката няма право да бъде на групи, а на стадионите се седи през едно или през две свободни седалки. Забранено е придвижването на повече от двама души на ред. Също по този начин се стигна до много наказания, като в Хорсенс имаше и смешен случай, в който служител на реда изведе брат си, който подкрепял невъздържано локалния тим.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР