Датските власти, отговарящи за морския трафик, съобщиха за изтичане на

...
Датските власти, отговарящи за морския трафик, съобщиха за изтичане на
Коментари Харесай

Проблем! Дания съобщи за изтичане на газ в Балтийско море, близо до Северен поток-2

Датските управляващи, отговарящи за морския трафик, оповестиха за приключване на газ в Балтийско море, наоколо до маршрута на газопровода " Северен поток-2 ", съобщи Франс прес.

Изтичането на газ, открито югоизточно от датския остров Борнхолм, " е рисково за морския трафик " и " навигацията е неразрешена в радиус от пет морски благи (около 9 км - бел. р.) към докладваната позиция ", съобщи датският орган, отговарящ за корабоплаването.

По-рано денем стана известно, че немските управляващи се пробват да открият какво е предизвикало неочакван спад на налягането в нефункциониращия газопровод " Северен поток-2 ", осведоми Ройтерс. Говорител на компанията оператор на оборудването е съобщил пред организацията, че причина може да е цепнатина по тресето.

Операторът на " Северен поток-2 " заяви, че през нощта налягането в подводния водопровод е спаднало от 300 на 7 бара.

" В момента поддържаме контакт със съответните управляващи, с цел да изясним обстановката. Все още нямаме изясненост по отношение на аргументите и точните обстоятелства ", написа в изказване на немското икономическо министерство.

Германия е уведомила датските управляващи за случая, като се пробва да откри дали спадът на налягането е зародил в немски води. Правителството координира реакцията си с енергийния регулатор, полицията и локалните управляващи, се прибавя в изказването.

Базираният в Швейцария оператор на " Северен поток-2 ", който е в процедура по неплатежоспособност, разгласи, че е уведомил всички съответни органи и че приключването, в случай че това е повода, не може да е на точката, в която газопроводът доближава немска територия - в Лубмин, Северна Германия.

" Ако беше в Лубмин, щяхте да го чуете ", сподели представител на компанията.

Руският газопровод " Северен поток-2 " трябваше да удвои размера на газ, изнасян към Германия. Той бе приключен и напълнен с 300 милиона кубични метра газ, когато немският канцлер Олаф Шолц спря плана малко преди Русия да нахлуе в Украйна.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР