Датските власти, които постепенно смекчават карантинните мерки, обявиха днес, че

...
Датските власти, които постепенно смекчават карантинните мерки, обявиха днес, че
Коментари Харесай

Дания сложи лимит на масовите събирания за лятото

Датските управляващи, които последователно смекчават карантинните ограничения, оповестиха през днешния ден, че резервират рестриктивните мерки за всеобщи събирания, само че горната граница се покачва от 10 на 500 души, считано от 11 май до 1 септември, съобщи Франс прес.
Запазването на ограничаването се основава на " оценката на здравните управляващи, съгласно която епидемията от ковид ще продължи да се развива в Дания през идващите месеци ", заяви в официално съобщение здравното министерство. До 10 май в това число събирането на повече от 10 души навън и на закрито остава неразрешено.
След отварянето на учебните заведения и детските ясли в Дания на 15 април, което бе първата стъпка към разпределяне на ограниченията, през вчерашния ден отвориха и дребните предприятия като фризьорските салони и студията за татуировки, както и зъболекарските кабинети. Следващият стадий е отварянето на колежите, гимназиите, заведенията за хранене и питейните заведения, което към този момент е планувано да стане на 11 май.
За датските управляващи е от първостепенно значение завръщането към естествения живот да се случва при строго съблюдаване на здравните ограничавания, по-конкретно на обществената отдалеченост и на хигиената.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР