Датски войски ще бъдат обучени как да се справят с

...
Датски войски ще бъдат обучени как да се справят с
Коментари Харесай

Дания обучава свои натовски войници за борба с дезинформацията на Русия

Датски войски ще бъдат подготвени по какъв начин да се оправят с съветската дезинформация, преди да бъдат изпратени да се причислят към военните елементи на НАТО в Естония през януари. Това разгласи министърът на защитата на Дания Клаус Фредериксен, представен от " Ройтерс ".

" Това е един напълно нов свят. Датските бойци би трябвало да бъдат извънредно осведомени за това. По тази причина съм уредил въоръжените сили, че бойците, които ще бъдат изпратени през януари, да бъдат осведомени и подготвени по какъв начин да се пазят ", разяснява военният министър на Дания.

" Лесно е да си представим, че те ще бъдат изложени на закани и подправени клюки ", уточни той за 200-те датски бойци, които ще бъдат ситуирани в Естония.

През февруари от прокуратурата в Литва започнаха наказателно следствие на подправена медийна информация за 15-годишно момиче, изнасилено от немски натовски бойци, която се популяризира бързо в обществените медии.

НАТО упрекна Русия, че стои зад подправената информация и съобщи, че чака повече агитация от този тип в бъдеще.

Както НАТО, по този начин и Европейският съюз са обезпокоени от способността на Русия да употребява малкия екран и интернет за съзнателно дезинформиране. Русия отхвърля, че е забъркана в каквато и да било кибервойна, ориентирана към западните държавни управления или институции.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР