Датски компании се интересуват от възможностите за инвестиции в Пловдив

...
Датски компании се интересуват от възможностите за инвестиции в Пловдив
Коментари Харесай

Все повече датски компании се интересуват от инвестиране в Пловдив

" Датски компании се интересуват от опциите за вложения в Пловдив и района “, това заяви Негово Превъзходителство Сьорен Якобсен – дипломат на Кралство Дания в България по време на среща с кмета на Пловдив Иван Тотев.

" Подходящата локация на града, съществуването на автомагистрала наоколо и положителната инфраструктура притегля все нови и нови вложители. Само преди два дни открихме нов цех за самолетни елементи за " Еърбъс “, а преди месец направихме първа копка на цех за фарове за " Мерцедес “ “, посочи кметът Иван Тотев и добави, че конкуренцията в бизнес средата е все по-голяма сред фирмите и във връзка с работната ръка.

" Личи си, че градът се развива стопански “, показа персоналните си усещания дипломат Якобсен, той съобщи, че с интерес следи и международното състезание по гребане, което се организира сега в Пловдив.

Как протича подготовката за Пловдив – Европейска столица на културата 2019 година бе една от главните тематики на диалога, защото се оказа, че Н. Пр. Якобсен е родом от град Орхус, който предходната година беше европейска столица на културата дружно с гръцкия Пафос.

" Целта на Община Пловдив е в оптимално къси периоди да приключим с ремонтите на градската и културна инфраструктура, с цел да посрещнем 2019 година. Очакваме голям интерес към откриващото събитие “, уточни кметът Иван Тотев и изясни, че подготовката върви с усилени темпове.

Фондация " Пловдив 2019 “ е сключила 300 контракта за събития следващата година, в допълнение 200 локални събития ще допълват календара, в който дневно се чака да има по 2-3 мероприятия. Те обгръщат ползите както на болшинството от хората, по този начин и на по-малките групи от обществото.

" До момента надхвърлихме 500 000 броя нощувки в града, а посетилите са над 1 милион туристи. Планът на Община Пловдив е броят им да доближи 2 милиона “, разяснява още Иван Тотев.

" Това, което се случва тук, доста приказва за положителното развиване на Пловдив “, заключи посланикът на кралство Дания Негово Превъзходителство Сьорен Якобсен.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР