Датската министър-председателка Мете Фредериксен заяви, че не вижда необходимост да

...
Датската министър-председателка Мете Фредериксен заяви, че не вижда необходимост да
Коментари Харесай

Ню Йорк таймс: Офертата за Гренландия приличаше на шега. После нещата станаха грозни

Датската министър-председателка Мете Фредериксен съобщи, че не вижда нужда да се впуска в словесна война с американския президент Доналд Тръмп, откакто той окачестви метода, по който тя отхвърли концепцията му да купи Гренландия като " противен ", и " неудобен " съобщи ДПА.

" Няма потребност да влизам в словесна война с който и да било, даже с президента на Съединени американски щати, съобщи Фредериксен по датската социална телевизия. Тя означи, че не е чувствала, че трябвало да употребява други думи, когато отхвърлила концепцията за пазаруването на самостоятелната датска територия от Съединени американски щати като " неуместен диалог ".

По-рано през вчерашния ден Тръмп назова изказването на Фредериксен " несвоевременно " и съобщи, че Съединените щати заслужават повече почитание от Дания по тази причина, че са предложили концепция, която е възниквала в предишното. " Това не беше добър метод да се каже нещо ", съобщи президентът пред кореспонденти в Белия дом. " Те можеха просто да кажат не, избираме да не го вършим или избираме да приказваме за това ".

" Тя не споделя това на мен. Тя споделя това на Съединени американски щати. Не може да се приказва по този начин на Съединени американски щати, най-малко не и до момента в който аз съм техен президент ", съобщи Тръмп.

След като разбра за реакцията на Фредериксен, Тръмп разгласи във вторник, че отсрочва плануваната си за идващия месец аудиенция в Копенхаген. Датската министър-председателка съобщи, че е научила тази вест " със страдание и изненада ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР