Датската компания за играчки продължава да се представя по-добре от

...
Датската компания за играчки продължава да се представя по-добре от
Коментари Харесай

LEGO обяви приходи от над 5.7 млрд. долара

Датската компания за играчки продължава да се показва по-добре от съперниците си в бранша

Датската компания за играчки LEGO разгласи доходи от над 5.7 милиарда $ за предходната година, с 6% по-високи от 2018 година Продажбите са се нараснали с над 5.5%, като чистата облага за 2019 година е близо 1.25 милиарда $, с 3% по-висока от миналата година. Най-печеливши за компанията не престават да бъдат играчките, свързани със Star Wars, Harry Poter, Marvel Avengers и принцесите от Disney. Изпълнителният шеф на компанията Нилс Кристиансен показа, че последната година е била добра за LEGO, като компанията е съумяла да усили пазарния си дял във всички съществени сегменти. Ръстът на продажбите в Китай е над 10% за разлика от Европа и Съединени американски щати, където той е по-малък.

Увеличението на пазарния дял

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Компанията уголемява своето световно наличие, отваряйки 150 магазина с марка LEGO, надграждане на фирмения уебсайт за увеличение на онлайн продажбите и усилване на съдействието с към този момент актуалните търговски сътрудници. LEGO към този момент има 570 магазина по целия свят, като възнамерява да отвори почти 150 още през 2020 година, като множеството от тях са планувани в Китай. Посетителите на актуализирания уебсайт на LEGO са се нараснали с 27% през 2019 година, което също способства за растежа на продажбите през миналата година.

Китай продължава да бъде главен пазар за LEGO Group. През 2019 година компанията разшири наличието си там до 140 магазина за търговия на дребно в 35 града, в това число магазини на основни дестинации в Пекин и Шанхай. През 2020 година групата възнамерява да отвори спомагателни 80 магазина в към 20 нови града. Освен това компанията ще усили наличието си онлайн, като неотдавна възобнови партньорството си с Tencent като част от проектите за нарастване на продажбите през интернет.

Устойчив бизнес

През миналата година LEGO усили енергийната си консумация от възобновими източници на сила посредством вложения в слънчева и вятърна сила и започва Replay, пробна стратегия за поощряване на преработването на LEGO артикули. Компанията изрази планове през 2020 година да усили доста вложенията в начинания за резистентност, фокусирани върху децата и околната среда. Освен това ще направи продуктите и опаковките на продуктите си по-безопасни за околната среда, като чака до 2025 година да употребява единствено биоразградими опаковки, с което последователно да отстрани потреблението на пластмасови опаковки за еднократна приложимост в компанията.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР