Датската инвестиционна банка Saxo Bank публикува своите "Шокиращи прогнози" за

...
Датската инвестиционна банка Saxo Bank публикува своите "Шокиращи прогнози" за
Коментари Харесай

Saxo Bank с шокиращи икономически прогнози за 2020 година

Датската капиталова банка Saxo Bank разгласява своите "Шокиращи прогнози " за 2020 година. Банката разгласява сходни прогнози всяка година.

Описаните в тях сюжети се смятат за малко евентуални, само че техните евентуални последствия заплашват стабилността на финансовите пазари.

Анализаторите на Saxo Bank акцентират, че "шокиращите прогнози " не могат да се смятат за публична рекомендация на банката.

В същото време специалистите предизвестяват вложителите да не позволен неточности, подценявайки вероятността от тези събития.

Предлагаме пет от тези прогнози.

Петрол по 90 $ за барел
Анализаторите на банката допускат, че Русия и страните от петролния картел ОПЕК ще реагират на закъснение на производството на шистов петрол в Съединени американски щати и ще разгласят ново понижаване на добива. След това цената на петрола Brent ще скочи до 90 $ за барел, което е преференциално на първо място за Русия.

Москва също ще се възползва от развиването на зелената сила, считат специалистите.

Повишеното внимание към тематиката за климатичните проблеми води до увеличение на търсенето на "екологично чисти " първични материали, от които се вършат средствата за надзор над излъчванията от превоза.

И по този начин, паладий е известен, който се употребява в машини за възстановяване на качеството на въздуха, а Русия е един от най-големите снабдители на този метал.

Данък "Америка преди всичко "
Според специалистите протекционистката политика на администрацията на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп ще продължи до въвеждането на налог "Америка преди всичко ". Новият данък ще бъде предназначен да преструктурира цялата данъчна система, с цел да подтиква локалното произвеждане.

"Виждайки анкетите, които предричаха смазващо проваляне на изборите, Тръмп губи самообладание и неговата администрация при финален опит да пресече протекционистката тематика натиска за налога "Америка преди всичко ".

Данъчната система на страната се преструктурира напълно в интерес на локалното произвеждане на правилото на "честната и свободната търговия ", пишат анализаторите на Saxo Bank.

Според този сюжет Белият дом отстранява всички съществуващи мита и вкарва 25% Данък добавена стойност върху всички брутни доходи, получени от американските компании от произвеждане в чужбина.

Унгария ще напусне Европейски Съюз
Несъгласието към полезностите може да докара до разединение сред Брюксел и Будапеща. По този метод Европейският съюз (ЕС) стартира процедура против Унгария според член 7 от Договора за Съюза, като се базира на все по-строгите ограничавания на свободата и за независимостта на печата, съда и науката, въведени в страната.

Унгарското управление не е според с изказванията, които упорстват за неговия суверенитет, в това число правото да се пази против всеобщата миграция. "Развод " е повече от евентуален, считат анализаторите.

ЕЦБ подвига лихвите
В невиждан поврат на събитията, при започване на януари 2020 година, новият президент на ЕЦБ Кристин Лагард - която преди този момент е одобрила негативни лихвени ставки - изпъва волево лице и заявява, че паричната политика е надхвърлила своите граници.

Тя акцентира, че поддържането на негативни лихвени проценти за депозит за по-дълъг интервал може съществено да навреди на стабилността на европейския банков бранш.

За да принуди държавните управления на еврозоната и по-специално Германия да употребяват фискалната политика за стимулиране на стопанската система, ЕЦБ коренно трансформира паричната си политика и усилва лихвените проценти на 23 януари 2020 година.

Този първи ход е последван от различен поврат за къс интервал от време по-късно това бързо връща лихвения % до нула и даже леко позитивен преди края на годината.

Тъй като Европейски Съюз по едно и също време загрява до фискална агресия, реакцията на пазара е изненадващо позитивна и банките от Евросъюза са измежду секторите с най-хубави резултати през 2020 година.

Нова аварийна валута в Азия
На фона на заканите на Съединени американски щати да трансфорат $ в оръжие на комерсиалната война в Азия, може да се появи нов авариен актив, наименуван "Азиатски права на тираж " (ADR). Той ще стане най-голямата валутна единица в света и ще бъде еднакъв на два щатски $.

Анализаторите допускат, че АРС може да се трансформира в главно средство за заселване в Азиатско-Тихоокеанския район. Банката предвижда, че единствено за няколко месеца след въвеждането, доларът отслабва с 20% по отношение на ADR и с 30% по отношение на златото, чиято спот цена надвишава 2000 $ за унция.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР