Датчанинът Йонас Вингегаард завърши безкомпромисното представяне на Джъмбо-Висма в Алпите,

...
Датчанинът Йонас Вингегаард завърши безкомпромисното представяне на Джъмбо-Висма в Алпите,
Коментари Харесай

Йонас Вингегаард облече жълтата фланелка след победа в 11-ия етап на Тур дьо Франс

Датчанинът Йонас Вингегаард приключи безкомпромисното показване на Джъмбо-Висма в Алпите, с цел да се пребори за жълтата фланелка на водач в Обиколката на Франция, измествайки от върха досегашния водач и настоящ повторен първенец Тадей Погачар (ОАЕ Тим Емиратс).

Натискът на Джъмбо в днешния 11-и стадий от Тур дьо Франс започва на дъното на Кол дьо Галибие при 58 оставащи км до края, като Вингегаард и съотборникът му Примож Роглич се редуваха, с цел да ускорят напред – това принуди Погачар да редуцира всеки техен ход, което докара и до разход на сила за словенеца.

Тази поредност от дребни старания се отплати, когато при 4.5 км до края, Вингегаард направи решителния си ход. Погачар не съумя да отвърне и когато Герант Томас (Инеос Гренадиерс) също мина без опозиция, беше ясно, че словенецът е в големи неприятности. Вингегаард се откъсна напред, с цел да реализира паметна победа. Ще се появят въпроси в този момент дали Погачар е работил рационално да преследва Роглич толкоз напористо, имайки поради че Вингегаард е главният му фокус, и за какво направи смела офанзива на Галибие, когато можеше да извлече позитиви от изчакването на свои съотборници.

The last few metres of Jonas Vingegaard`s incredible ride in slow-motion!

Regardez au ralenti les derniers mètres du show de Jonas Vingegaard!
— Tour de France™ (@LeTour)

Няма отмора за главната група, защото на следващия ден следва 12-ия стадий от най-престижната колоездачна обиколка в света – нова планинска права, дълга 165.5 км, от Бриансон до Алпе д‘Уес.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР