Датата, откогато се счита, че гражданин на Канада престава да

...
Датата, откогато се счита, че гражданин на Канада престава да
Коментари Харесай

Официално от Канада: Кога човек престава да бъде гражданин на страната

Датата, след като се смята, че жител на Канада престава да е подобен, се прецизира след одобряването на подаденото от него заявление за отвод, като се показва в документа, издаван в края на процедурата. Това излиза наяве от формален отговор на Министерството на имиграцията, бежанците и поданството на питане на.

Поводът за запитването бе разразилият се преди две седмици скандал към двойното поданство на служебния стопански министър Кирил Петков и последвалият спор по кое време е точният миг, в който човек, отказал се от канадския си паспорт, престава да бъде жител на страната - с подаването на молбата, с цел да започва процедурата или с приемането на документа след края на процедурата. Тя самата пък продължава всекидневно над половин година.

В отговора си на този въпрос, от отрасловото канадско министерство показват: " Когато е утвърден отводът от канадско поданство на обещано лице, министърът издава документ, който прецизира деня, в който въпросното лице престава да е канадски жител ".

Отговорът бе даден след конкретизиране от страна на ведомството, че това е законовата режисура. Оттам изрично отхвърлиха да разясняват съответния проблем с Кирил Петков с претекста, че рестриктивните мерки на закона за персоналните данни не разрешават това без подписано от него единодушие.

В същото време от описаната законова режисура излиза наяве, че отговорът по кое време тъкмо е престанал да бъде жител на Канада, би трябвало да се съдържа в документа, който съгласно служебния министър Кирил Петков към този момент е изпратен от канадските управляващи към посолството на страната в Румъния.

Самият Петков е безапелационен, че е престанал да бъде канадски жител с подаването на нотариално заверената си молба за отвод, като след това уточни, че това е станало на 21 април - т.е. три седмици преди да стане длъжностен министър. В понеделник Петков разгласи, че към този момент е получил удостоверение, че не е жител на Канада, като тамошните управляващи са го уведомили, че документите, удостоверяващи този факт са изпратени към посолството на страната в Румъния и оттова могат да бъдат взети от него. Посочи също, че смята въпросът за решен.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР