Датата е 7 юли 1908 година, третият пореден ден на

...
Датата е 7 юли 1908 година, третият пореден ден на
Коментари Харесай

Престъплението, което вдъхновява сериала, смразил кръвта на всички през 90-те години - "Туин Пийкс"

Датата е 7 юли 1908 година, третият следващ ден на мощни жеги в градчето Санд Лейк край Ню Йорк. 20-годишната Хейзъл Дрю вървяла по селски път в регион, мощно горист с дървета. Там постоянно се разхождали риболовци, само че се появявали и крадци, от които младото момиче трябвало да се пази.

Хейзъл била хубавица по всички стандарти – къдрава руса коса, сини очи и красива усмивка. Около 19.30 часа на пътя я срещат 35-годишният продавач на въглища Франк Смит, който пътувал в каруцата си с Рудолф Гъндръм.

Това е най-голямата щерка на остарелия Дрю, споделя Франк на Гъндръм. Това е последният път, в който Хейзъл Дрю е забелязана жива. Четири часа по-късно нейното безжизнено тяло е отрито в близкото езеро.

Ударена е с тъп предмет във врата, а от престоя във водата лицето ѝ се обезобразило. Разпознали я само по облеклата и златната коронка, която имала на единия зъб.

 6

Санд Лейк било малко градче с население от към 5000 души и на процедура всички се познавали, което значи, че килърът на Хейзъл може да е неин другар и прочут.

Мистерията и въпросът кой умъртви Хейзъл Дрю плъзва из целия град, само че до отговор по този начин и не се стига, а историята се трансформира в градска легенда, с която плашели дребните деца.

Тази история е разказана на Дейвид Линч от неговата баба, която го предупреждавала да не се разхожда в гората през нощта. Именно от историите на баба си Бети Дейвид развива мощното си въображение и по този начин през 90-те години основава сериала Туин Пийкс.

Основата на сюжета се завърта към убийството на Лора Палмър – локалната кралица на хубостта, която по нищо не отстъпва на своя първообраз Хейзъл Дрю.

 Туин Пийкс

17-годишната Лора е най-популярното момиче в гимназията и също като Хейзъл работи като помощница в кухня за възрастни и обществено слаби. На пръв взор изглеждало, че животът ѝ е сбъдната фантазия, но… единствено на пръв взор.

Една заран откриват тялото на Лора край месното езеро, а с следствието излизат тъмните секрети на тинейджърката – опиати, многочислени афери и любовници.

По същия метод фамилията на Хейзъл твърди, че тя нямала специфичен мъж до себе си, само че следствието открива картички и писма в шкафчето ѝ от разнообразни мъже.

В сериала Туин Пийкс вниманието на полицията се насочва към наркодилара Лио Джонсън и богаташа Бен Хорн. В случая на Хейзъл първият обвинен е бил Франк Смит, тъй като имали многочислени кавги, само че той излиза с желязно оправдание.

Меланхоличният чичо на Дрю, чиято плантация се намирала наоколо до езерото, където разкрили тялото, също е измежду обвинените. Въпреки че съседите му определяли държанието му за необичайно, шерифът по този начин и не открива безапелационни доказателства против него.

Разпитвани са и ортодонт, който предложил брак на Хейзъл, както и кондуктор, който бил влюбен в нея, само че най-силни подозрения предизвика милионерът в града. Говорело се, че в неговия дом непрестанно се провеждат оргии, а очевидци споделят, че чули мощни крясъци в нощта, когато умъртвили Хейзъл.

Доказателства обаче по този начин и не са открити и казусът остава цялостна тайнственост. Но за разлика от същинското ликвидиране, въодушевило Туин Пийкс, продуцентът на сериала Дейвид Линч даде обещание, че ще разкрие килърът на Лора Палмър в новите епизоди.

Източник: sanovnik.bg
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР