Датата 26 юни 1994 година завинаги ще остане в историята

...
Датата 26 юни 1994 година завинаги ще остане в историята
Коментари Харесай

9 125 дни от последната победа на България на Световно Първенство! А колко ли още предстоят?

Датата 26 юни 1994 година вечно ще остане в историята на българския футбол. След 32 години очакване най-сетне националният тим по футбол стига до първа победа на Световни финали и тя е изкована против съседска Гърция след звучното 4:0.
" Оновa " прословуто лято на `94 година и до през днешния ден топли душата на българския почитател, който по този начин и по този начин от няколко години е в " Червената книга ". Борислав Михайлов, Трифон Иванов, Красимир Балъков , Йордан Лечков, Христо Стоичков и всички други герои от Мондиал 1994 сплотиха народа ни с успехите си против Гърция, Аржентина, Мексико и Германия, а класирането на 1/2-финал е ненадминато достижение и до през днешния ден.
Знаменитият поврат против Маншафта се случва на днешната дата - 10 юли, само че преди тъкмо 25 години... и оттогава, към този момент 9 125 дни България чака своята нова победа на планетарен конгрес. В 1/2-финалите в Съединени американски щати сме надиграни от Италия, а по-късно губим и борбата за 3-4 място с Швеция. " Лъвовете " се класират и на Световното състезание във Франция през 1998 година, само че тогава записват тъждество с Парагвай, загуба от Нигерия и загуба от Испания.

Но да се върнем на паметната 1994 година в Съединени американски щати . В дните преди мача с Германия персонално легендата Франц Бекенбауер навестява базата на България в Принстън. Кайзера води другарски диалог с нашия треньор - Димитър Пенев, като споделя, че е удивен от... ДОЧЕТЕТЕ ТУК
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР