Дъстин Порие - Диаманта победи Дан Хукър в основната битка

...
Дъстин Порие - Диаманта победи Дан Хукър в основната битка
Коментари Харесай

Диаманта надви Хукър в UFC Вегас 4

Дъстин Порие - Диаманта победи Дан Хукър в главната борба на UFC Vegas 4. Диаманта завоюва с единомислещо съдийско решение след 5 рунда, изпълнени с жестоки замени и няколко сериозни обстановки и за двамата. Във втория рунд Порие беше в сериозна заплаха, само че имаше шанс, че времето изтече. След това обаче Диаманта контролираше багра и записа 26-и триумф в кариерата си.
Двубоят сред двама от най-хубавите състезатели в лека категория трябваше да се състои предишния месец, само че беше отсрочен поради COVID-19. Порие не беше влизал в клетката от септември 2019 година, когато загуби със събмишън от първенеца Хабиб Нурмагомедов. Хукър пък имаше три следващи победи преди днешния конфликт в Лас Вегас, написа Sportal.bg. Зрелището по традиция беше предшествано от доста закани, а самият мач не разочарова почитателите на ММА, макар че в компелкса на UFC още веднъж нямаше аудитория. Порие сподели, че е безпределно окуражен още веднъж да стигне до мач за купата, а Хукър затвърди статута си на един от най-опасните бойци в категорията.
Началото беше внимателно и двамата се проучваха, само че от средата на първия рунд започнаха да се засипват с мощни удари. Хукър не бягаше от размените. Той съумя да вкара коляно в главата на Порие, само че незабавно получи кроше, което разкървави носа му. Най-атрактивна беше втората част, минала с жестоки серии от удари. Въпреки че дишаше затруднено, Хукър направи доста мощен рунд, в края на който можеше да завърши мача в своя изгода, само че сирената избави Порие.

Американецът стана по-предпазлив и до края на срещата не се хвърляше сляпо напред, а изчакваше най-подходящия миг за офанзива. В средата на третия рунд Хукър направи първия тейкдаун, само че си навлече неприятности, тъй като Порие отвърна с опит за гилотина. Диаманта последователно взе превъзходство, а Хукър беше очевидно отпаднал. Четвъртата част още повече наклони везните към Порие, който на собствен ред смъкна противника на земята. Хукър беше засипан от удари по главата, само че оцеля. 

В края на мача новозеландецът едвам се държеше на краката си, само че търсеше всяка опция да нарани съперника. Порие пък организира последната част тактически вярно, без непотребни опасности.

Съдиите единомислещо дадоха успеха на американеца (48-47, 48-47, 48:46). Той пласира 192 значими попадения против 142 на Дан Хукър.

" Получи се тежък мач. Дан е твърд противник, само че наговори доста нелепости преди дуела. Само един път бях засегнат съществено, когато той ме нацели с коляното и ме вкара в оградата. Не помня дали беше в първия или втория рунд, само че за момент ми спря тока и добре, че беше сирената. Аз пласирах някои хубави удари, само че можех да съм и по-остър. Вероятно ще се удрям отново до края на годината. Това беше най-дългата пауза в живота ми ", показа след успеха Дъстин Порие.

 

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР