Дъщерята на собственика на КТБ Цветан Василев - Радосвета Василева,

...
Дъщерята на собственика на КТБ Цветан Василев - Радосвета Василева,
Коментари Харесай

Дъщерята на Цветан Василев: Прокуратурата е арогантна и примитивна

Дъщерята на притежателя на КТБ Цветан Василев - Радосвета Василева, разгласява в блога си остри обвинявания към българската прокуратура и полиция. Причината са очевидните нарушавания, които се правят по отношение на нея.
Публикуваме цялостния текст на обръщението й:

" Здравейте! Казвам се Радосвета Василева и съм лекар по право, който се занимава с научна активност от пет години насам. Дъщеря съм на Цветан и Антоанета Василеви. Наскоро посетих родителите си в Сърбия във връзка рождения ден на татко ми. И двамата са в процедура по екстрадиция, защото са преследвани от българските управляващи, тъй като татко ми отхвърли да трансферира активите на КТБ на мафията. Когато отидох да се записвам в сръбската полиция, защото по закон всеки чужденец, който е на сръбска територия повече от един ден, би трябвало да се записва, чиновниците в полицейското ръководство общително ми обясниха, че би трябвало да ме арестуват, тъй като България ми е издала „ Червена бюлетина “ на Интерпол. Разбира се, бях ужасена и безпределно озадачена. Как един млад теоретичен служащ и лекар по право се озовава на този „ специфичен “ лист, само че най-много – по какъв начин страна, която е член на Европейския съюз, злоупотребява с европейско право и прословутата „ Червена бюлетина “ на Интерпол, с цел да изнудва стопански и политически съперници?
Ако тематиката Ви вълнува, апелирам прочетете! Това е история за бруталната корист с право и безпардонното тъпчене на човешки права от корумпирани български държавни служители. Това е поразителен роман от първо лице за това по какъв начин българската прокуратура може да Ви издаде „ Червена бюлетина “ на Интерпол още преди да Ви е призовала (в случая дори нередовно) и преди да Ви е повдигнала скалъпено неуместно обвиняване! Да, толкоз са арогантни, отмъстителни и примитивни.

Тригодишен невиждан тормоз

За татко ми Цветан Василев се изписаха какви ли не нелепици и откровени нелепости през последните три години. Всички „ комфортно “ не помниха, че той беше един от най-големите данъкоплатци в страната и откровено помагаше на най-различни дела и благотворителни начинания. Форбс го бяха класирали и за най-влиятелния човек в България. За мене персонално той е образец за предприемачески обсег и визионерство.

Баща ми беше рекетиран от български политици дълго време, само че през 2014 година наглостта мина всевъзможни граници. Както е към този момент известно, през 2014 година господин Делян Пеевски посредством юриста си господин Ангелов е изискал да му трансферира активи на КТБ безплатно. Баща ми, несъмнено, е отказал. Тогава стартира нашият призрачен сън. Последва класическа „ рейдърска офанзива “ – изфабрикувани обвинявания, очерняща акция в медии, следени или близки до господин Пеевски, опит да убият татко ми, нередовно приканване, корист с право, заповед за задържане под стража за 72 часа, Европейска заповед за арест, „ Червена бюлетина “ на Интерпол и запор върху цялото му имущество. Трябва да си спомним, че през лятото на 2014 година бяха задържани почтени хора, с цел да ги изнудват да дават лъжливи показания против татко ми. В поверителен диалог преди време, един от унизените по този метод ми показа, че е заплашван от прокурори, че ще му издигнат обвиняване за държавна измяна, в случай че не свидетелства против татко ми. Класически метод на властническите режими! Всичко това единствено с цел да се разграбят активите на КТБ! Срамна скица, в която българската прокуратура е един от главните фактори – социална загадка е, че тя работи в тясно съдействие с господин Пеевски.
Всички знаят, че татко ми обитава в Сърбия от 2014 година, където тече развой за неговата екстрадиция.

„ Червената бюлетина “ на Интерпол – обичаното средство на българската мафия за издевателстване и обществено оскърбление

„ Червената бюлетина “ на татко ми беше издадена през лятото на 2014 година поради неуместно обвиняване (за изнесени пари в чували) и след нередовно приканване в прорез с българското процесуално право и с европейското право. Ако се чудите за какво приказвам и за българско, и за европейско право, би трябвало да се подчертае, че до ден сегашен България не е хармонизирала напълно правото си с европейското, макар че е член на Европейския съюз. Има и неоправдателни решения против България от Европейския съд по правата на индивида в Страсбург тъкмо затова, само че българските управляващи очевидно не са ги забелязали. А може и да не желаят.

Например, България е единствената страна в Европейския съюз, в която повдигането на обвиняване не предстои на правосъден надзор. След потресаващите ремонти в Наказателно-процесуален кодекс от това лято, които върнаха България във времената на Сталин, българската прокуратура може да удължава периода на следствие безпределно. С други думи, водите се обвинен, само че не може да отбраните себе си в съда, до момента в който прокуратурата не реши, което може и в никакъв случай да не се случи. Казано от правна позиция, няма хипотеза за непорочност, няма обективен правосъден развой и няма право на отбрана. Това са съществени нарушавания на член 2 от Договора за Европейския съюз, считан за един от най-важните, най-малко от международните адвокати: „ Съюзът се основава на полезностите на ценене на човешкото достолепие, на свободата, демокрацията, равенството, правовата страна, както и на зачитането на правата на човека… “

Крайно притеснително е, че от 2014 година насам обвиняването против татко ми бе променяно няколко пъти. Българската прокуратура явно стреля в тъмното с единствената цел да издевателства над татко ми. Доста скандално е, че макар че той непринудено отиде в полицията в Белград, българските управляващи до ден сегашен отхвърлят да отдръпват „ Червената бюлетина “. Важно е да се каже, че българските управляващи категорично са поискали „ Червената бюлетина “ да е обществена и да е на уеб страницата на Интерпол – нормално тези бюлетини са секрети. Освен това, българската прокуратура и кафявите медии продължава настойчиво да лъжат, че татко ми се търси и проверява от Интерпол. Първо, Централата на Интерпол в Лион няма пълномощия да проверява който и да било: те единствено се преценяват с молбите от националните бюра на Интерпол, без да ревизират обстоятелствата всъщност. Второ, „ Червената бюлетина “ на татко ми е издадена от българското бюро на Интерпол по разпореждане на българската прокуратура. Трето, единствената причина татко ми да продължава да бъде в листата на Интерпол, макар че от дълго време местоположението му е известно, е, че българските управляващи безскрупулно отхвърлят да отдръпват „ Червената бюлетина. “

Въпреки непрекъснатия тормоз, татко ми остана правилен на идеята си и продължи да демонстрира доказателства за рекет и корупция в България в изявленията и на своя блог (www.vassilev.bg). В възмездие за неговата искреност, само че най-много тъй като в изявление през 2016 година сподели доказателства за изнудване, прокуратурата скалъпи неуместно обвиняване против майка ми, която е почитан професор по стопанска система. Разбира се, кафявите медии небрежно спретнаха и една очерняща акция за по-сигурно. Обвиниха я в пране на пари, тъй като купила къща с пари, дарени от татко ми. Според болното въображение на прокуратурата, майка ми е трябвало да знае, че татко ми е нарушител и парите били с мръсен генезис. Както към този момент обясних, татко ми беше един от най-големите данъкоплатци в България – за всички доходи на татко ми са платени съответните налози. До ден сегашен татко ми няма присъда. Къде е презумпцията за непорочност? Как през 2012 година майка ми, видите ли, знаела, че е женена за нарушител, а пък способената прокуратура, която съгласно личните си изказвания стига до Луната с дизелов мотор, не е знаела? Щеше да е смешно, в случай че не беше трагично.

Докато майка ми беше на посетители на татко ми в Сърбия и беше публично записана в локалната полиция, както се изисква, българските управляващи и издадоха „ Червена бюлетина “ на Интерпол още веднъж с нарушавания на българското и европейското право. Отново я направиха обществена. Единствената цел на това деяние е нейното линчуване и разрушение на безупречна? известност. Очевидно, нейното местоположение е било известно на всички способени органи. Документи за местонахождението? са показани на българските управляващи. Прокуратурата и кафявите медии не престават да лъжат безскрупулно, че я търси Интерпол, а истината е, че българското бюро на Интерпол отхвърля да отдръпна „ Червената бюлетина “, която а приори е издадена след процесуални нарушавания от българската прокуратура и по разпореждане на българската прокуратура.

Разбира се, за всички тези издевателства сме завели каузи в Европейския съд по правата на индивида. За страдание, едно дело там трае дълги години. Българските управляващи чудесно знаят това и заради тази причина не се тормозят да злоупотребяват с право, защото не носят лична отговорност за нарушаванията (според мои сътрудници по-точната дефиниция е закононарушенията по служба), които правят.

Законът „ Магнитски “

На 11 август 2017 година, американските юристи на татко ми, подкрепени от фондацията на Бил Ричардсън, публично подадоха тъжба пред американското държавно управление по закона „ Магнитски “ като показаха съответни доказателства по какъв начин Главният Прокурор господин Цацаров и господин Делян Пеевски съзнателно са нарушили човешките права на татко ми, с цел да прикрият грандиозна корупция в България. Законът „ Магнитски “ дава право на американското държавно управление да разпознава и глоби корумпирани държавни чиновници, които погазват преднамерено човешките права. Първоначално законът се е отнасял единствено до съветски държавни чиновници. Кръстен е на Сергей Магнитски – млад юрист, който е бил изтезаван в ареста, с цел да даде подправени показания против Бил Браудър. Пребиват го до гибел. (http://www.billbrowder.com/sergei-magnitsky) Законът „ Магнитски “ е подсилен и от Републиканците, и от Демократите. През 2016 година претърпява промени, които дават световни пълномощия на американското държавно управление.

Както загатнах, жалбата на татко ми е подкрепена от Фондацията на Бил Ричардсън, който е посветил живота си на отбраната на човешките права. Може да прочетете за какво губернаторът Ричардсън счита, че човешките права на татко ми са погазени и за какво господин Цацаров и господин Пеевски би трябвало да бъдат разследвани и, в случай че държавното управление на Съединени американски щати реши, глобени тук: http://www.richardsondiplomacy.org/news/tzvetan-vassilev-bulgarias-magnitsky/.

Бил Ричардсън е прочут американски посланик, посветил живота си на отбраната на човешките права. Той е бил губернатор на щата Ню Мексико, дипломат на Съединени американски щати в Организация на обединените нации и Секретар по енергетиката на Бил Клинтън. Ричардсън е номиниран за Нобеловата премия за мир четири пъти (http://www.richardsondiplomacy.org/).

Скалъпени безобразни обвинявания против мен, брутално тъпчене на фундаменталните ми човешки права, безпардонни процесуални нарушавания и обичаната „ Червена бюлетина “ на мафията

Очевадна последователност:

3 август 2017 година: Американско влиятелно издание афишира, че татко ми Цветан Василев има желание да подаде тъжба по закона „ Магнитски “

11 август 2017 година: Жалбата на татко ми по закона „ Магнитски “ е публично подадена пред американските управляващи

12 август 2017 година: Рожден ден на татко ми Цветан Василев

13 август 2017 година: Губернаторът Ричардсън разгласява обширна публикация, в която коментира, че човешките права на татко ми са поругани от Главния прокурор господин Цацаров и господин Делян Пеевски, както и за какво тези персони би трябвало да бъдат глобени от Съединени американски щати.

14 август 2017 година: Българската прокуратура ми повдига безобразно скалъпено обвиняване и ми издава заповед за арест за 72 часа; Кафявите медии бълват нелепици по мой адрес.

14 август 2017 година: След подробно изследване, стигнах до извода, че моята „ Червена бюлетина “ се е появила в тайния лист на Интерпол на тази дата. Този път българската мафия преднамерено не я направи обществена, с цел да ме сложи съзнателно в унизителна обстановка и с цел да изплаши до гибел родителите ми.

Да Ви разясня в резюме защо става въпрос! В първичен припадък на гняв по отношение на жалбата по закона „ Магнитски “, българските корумпирани управляващи непосредствено ми издават „ Червена бюлетина “ на Интерпол и се захващат с мега имитация, с цел да защитят дейностите си. Знам доста добре от специалисти, че подготовката на документи за издаване на такава бюлетина лишава седмици. За да се появи „ Червената бюлетина “ на осведомителна система на Интерпол на 14-ти август 2017 година, това значи, че документите са пратени няколко седмици по-рано. Моето шесто възприятие ми споделя, че това е станало на 3-ти август 2017 година, тъкмо когато излезе първото известие за закона „ Магнитски “. Рано или късно ще стане ясна датата, само че в действителност наподобява, че са толкоз примитивни и отмъстителни!

На 14-ти август 2017 година българските юристи на татко ми ми се обадиха, с цел да ме осведомят, че прокуратурата ме е обвинила в пране на пари, тъй като през 2013 година татко ми ми е дарил пари, с които съм си купила апартамент във Варна, и е трябвало да знам, че татко ми е нарушител. Почти същото обвиняване като на майка ми – неуместно и в нарушаване на презумпцията за непорочност. Моят татко няма неоправдателна присъда до ден сегашен. Освен това, както обясних нагоре, България е единствената страна в Европейския съюз, в която повдигането на обвиняване не предстои на правосъден надзор. Има и неоправдателни решения от Европейския съд по правата на индивида против България тъкмо затова.

Крайно скандално е, че съм упрекната от същия следовател, повдигнал обвиняване на майка ми. Шокиращо е, че заповедта ми за арест за 72 часа е издадена на 14-ти август 2017 година от същия прокурор, издал заповедта за арест на майка ми месеци преди този момент по друго дело. Безобразен спор на ползи! Тази заповед за арест за 72 часа е била последният документ, от който българската мафия е имала потребност, с цел да приключи досието ми за „ Червена бюлетина “ на Интерпол, която се е появила на интернационалната система на Интерпол на 14-ти август 2017 година. Ключов подробност е, че по българското право имам право да апелирам заповедта за арест за 72 часа пред българския съд. Важно е, че имам право да апелирам и обвиняването си пред апелативна прокуратура (което е една условност, защото българската прокуратура действа по сталинистки модел и обжалването де факто е пред прокурора, повдигнал обвинението). Естествено, българската вездесъща прокуратура нито е изчакала решението на апелативната прокуратура, нито е изчакала решението на българския съд във връзка обжалването на мярката ми, а непосредствено е пратила решението си в Централата на Интерпол през българското бюро на Интерпол. Аз апелирах заповедта за арест на 17-ти август 2017 година

Още по-позорно е за какво ми е издадена заповед за задържане за 72 часа! Въпреки че доста добре знаят, че не пребивавам в България, са пъхнали призовка, изискваща да се явя на 7-ми август 2017 година, под вратата на жилището на родителите ми в София. Разбира се, в този апартамент не живее никой по общоизвестни аргументи. Заповедта за арест е издадена, тъй като не съм почела призовката. Това е типичен образец за нередовно приканване и корист с право. Да не приказваме, че видях призовката с очите си преди два дни и на нея дори не написа защо съм призована. Мафията доста е бързала!

Без да знам нищо за този скрит план и опит – да го кажем напряко – да ме задържат и да изнудват татко ми, отидох на посетители на родителите си в Сърбия във връзка рождения ден на татко ми Цветан Василев, който е на 12-ти август. Отидох в полицейското ръководство, с цел да се записвам малко по-късно, както се изисква по сръбския закон. Тогава общително ми споделиха, че би трябвало да ме арестуват, тъй като България ми е издала „ Червена бюлетина “.

Бях изплашена до гибел, само че и бях надълбоко впечатлена от човешкото лице на сръбските управляващи. Полицаите, които ме арестуваха и ме откараха в сръбското бюро на Интерпол, ми споделиха: „ Не изглеждаш като нарушител. Всичко ще е наред “. Служителите на сръбското бюро на Интерпол бяха много озадачени какво се случва. Чух ги да шушукат на сръбски: „ Първо бащата, след това майката, в този момент дъщерята…Нещо необичайно се случва в България “. След това общително ми обясниха, че съм задържана, тъй като българската прокуратура има искания към мен и ми е издала „ Червена бюлетина “ на Интерпол през бюрото на Интерпол в София. Разясниха ми, че не съм направила нищо неправилно в Сърбия и сръбските управляващи нямат искания към мен. Казаха ми, че би трябвало да извършат избрани процедури, с цел да спазят отговорностите си по интернационалните конвенции. Питаха ме дали желая вода или храна няколко пъти, до момента в който чакахме отговора на българското бюро на Интерпол.

На процедура, българското бюро на Интерпол трябваше да удостовери, че е задържан „ верният “ човек. Не желая да върша внушения, само че за мене е безпределно необичайно, че българският офис на Интерпол чака до края на работния ден, безусловно до последната минута, с цел да прати удостоверение. Специалисти ми споделиха по-късно, че съгласно тях това е бил опит да се удължи изкуствено карцерът ми, с цел да не може да ме изслуша сръбският съд същата вечер. Не знам дали е било по този начин, само че българската мафия очевидно не е осведомена, че по сръбското право сръбският съд е задължен да изслушва случаи, касаещи „ Червена бюлетина “, незабавно откакто се получи удостоверение от националното бюро, което я е издало, без значение какъв брой е часът.

Същата вечер сръбският съд изслуша деликатно причините ми и ме пусна да си потегли след съвещанието с мярка за неотклонение.

Защо би трябвало да знаете за тази подигравка с моите човешки права?

Написах този пост, с цел да опиша по какъв начин българската мафия публично ме номинира за неин зложелател като злоупотреби с право и направи фалшификации, с цел да ми издаде „ Червена бюлетина “ на Интерпол. Вече цялото ми семейство е на този „ влиятелен “ лист. За мене персонално да се опитваш да рекетираш и стресираш родители като издевателстваш над детето им е най-низкото равнище, до което страната България може да пропадне! Засрамете се!

Българската мафия, която ръководи страната, не се свени да нарушава българското и европейското право, както и интернационалните споразумения, в жесток опит да съсипе живота на един бизнесмен и двама научни служащи. Всичко това единствено с цел да прикрие чудовищна корупция и да разграби активите на КТБ!

Когато си тръгвах от сръбския съд в положение на потрес и гадност от животинското схващане на българските управляващи, се сетих за думите, които владиката Данило е споделил на везира Селим, когато Османската империя се пробва да завладее Черна гора: „ Костеливият орех е чудноват плод. Опитвайки се да го сломиш, ще си изпотрошиш всички зъби “. Това е откъс от превъзходната поема “Горски вијенац ” на Петар II Петровић Његош.

И тогава взех решение да пускам моя блог като начало. Винаги сме били врагове на мафията и такива ще останем. Целият свят ще научи за безчинствата на българската мафия и целият свят ще гледа нейния неминуем разпад! Прожекторите към този момент светят!

Ако вярвате, че правовата страна би трябвало да бъде възобновена, и в случай че смятате, че е недопустимо корумпирани държавни чиновници да поругават човешките права, с цел да рекетират български жители, апелирам подпишете тази петиция в поддръжка на жалбата по закона „ Магнитски “:
https://www.change.org/p/civil-society-justice-for-tzvetan-vassilev-stop-the-violent-abuse-of-human-rights-in-bulgaria-now?recruiter=759899671&utm_source=share_petition&utm_medium=copylink&utm_campaign=share_petition
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР