Дъщерята на политика Георги Кадиев е била част от празненствата

...
Дъщерята на политика Георги Кадиев е била част от празненствата
Коментари Харесай

Политикът Георги Кадиев, пратил дъщеря си в Сеул: Тя е добре...

Дъщерята на политика Георги Кадиев е била част от празненствата за Хелоуин в Сеул, при които починаха стотици хора. Около 100 000 души са се присъединили в първото по рода си празненство без коронавирус маски от началото на пандемията.

" Да изпратиш детето си да учи в един от най-сигурните градове в света и над 50 души да загинат, смачкани от тълпата по време на Хелоуин празненство.

Тя е добре.

Но тази нощ младежи няма да се приберат вкъщи.

Не знам какво друго да кажа, с изключение на ПАЗЕТЕ съдебна експертиза. Винаги и на всички места ", написа във Facebook Кадиев, като качи и видео към поста си от веселието в Сеул.

Световни водачи сервираха съболезнования за множеството жертви след навалица по време на тържество за Хелоуин в столицата на Южна Корея, предадоха международните организации.

Президентът на Южна Корея Юн Сук-йол разгласи народен печал и съобщи, че е било същинско злощастие сходно злополучие да се случи в сърцето на Сеул, заяви организация „ Йонхап “.

По последни данни починалите са 151 души. Над 2600 души са оповестени за търсене. 

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън изрази своите най-дълбоки съболезнования и съобщи, че той и брачната половинка му скърбят дружно с корейския народ.

Германският канцлер Олаф Шолц също сервира съболезнования. "

Това е печален ден за Южна Корея ", написа той в " Туитър ".

Председателят на Европейския съвет Шарл Мишел съобщи, че е шокиран от броя на жертвите и изрази дълбоките си благосклонности към фамилиите и приятелите на жертвите. Председателят на Европейския парламент Роберта Мецола сподели, че фамилиите и приятелите на жертвите, както и на ранените, ще бъдат в мислите ѝ.

Върховният представител на Европейски Съюз по външната политика и сигурността Жозеп Борел сподели, че е " надълбоко тъжен " от нещастието в Сеул.

„ От името на всички канадци адресирам най-дълбоките ни съболезнования на народа на Южна Корея след смъртоносната навалица в Сеул ", написа в " Туитър " канадският министър председател Джъстин Трюдо.

" В този доста тежък миг нашите мисли са със чиновниците на незабавните служби и всички южнокорейци ", съобщи английският министър председател Риши Сунак.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР