Дъщерята на починалия в Дома за възрастни хора в село

...
Дъщерята на починалия в Дома за възрастни хора в село
Коментари Харесай

Дъщерята на починалия мъж от дома в Рояк ще заведе дело срещу управителката и персонала

Дъщерята на умрелия в Дома за възрастни хора в село Рояк Андраник Мхитариан счита да заведе правосъдно дело против шефката на дома и личния състав, подценили положението на татко ѝ. Според Мариам Мхитариан, работещите в общественото заведение са показали немарливост в грижите за възрастния мъж, което е довело до гибелта му.

Дъщерята на Андраник Мхитариан пита за какво никой не е повикал незабавна здравна помощ, откакто в деня преди да почине, той е имал пристъпи и затруднено дишане, както твърди шефката на дома.

" Защо, когато му е оказвана първа помощ не се е стигнало до повикване на Бърза помощ, което би трябвало да следва след оказана първа помощ. Те нямат маски и други нужни апарати, с цел да могат да му оказват помощ ", изясни Мхитариан.

Управителката на Дома за остарели хора в Рояк изясни, дежурната сестра е тази, която преценя дали да се повика Спешна помощ. Дъщерята на Андраник обаче твърди, че съгласно контракта ѝ с дома, при здравословен проблем оттова са длъжни да се свържат с роднините.

" Никога не съм имала позвъняване, нито за синините на татко ми, нито за огромната рана на главата му. Ние сме знаели, че баща е добре. Имахме информация, че има сдърпване със санитарите. Не дава да се грижат за него, за утринен тоалет. Нито медицинските сестри са звъннали да кажат, че той се наранява, че е в такова положение със синини ", съобщи дамата.

Дъщерята на 67-годишния Андраник пита също за какво лекарят, написал известието за гибелта му, не съобщил в полицията за синините по тялото и раната на главата. Според българското законодателство, в случай че повода за гибелта не е ясна, медикът може да откаже да издаде този документ. Лекари изясняват, че не постоянно може да се уточни повода и тогава се подава сигнал в Министерство на вътрешните работи.

" На процедура, в случай че не е станало пред теб, в случай че един доктор отиде, мъчно може да реши и не може да е сигурен каква е повода за гибелта ", сподели доктор Иван Здравков, зам.-директор на Центъра за незабавна здравна помощ във Варна

Медикът на Дома за остарели хора отхвърли коментар по случая с претекста, че се води следствие. А Мариам Мхитариан продължава да търси истината за гибелта на татко си.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР