Дъщерята на основателя на китайския гигант в областта на телекомуникациите

...
Дъщерята на основателя на китайския гигант в областта на телекомуникациите
Коментари Харесай

Арестуваха дъщерята на основателя на китайския технологичен гигант Huawei

Дъщерята на създателя на китайския колос в региона на телекомуникациите Huawei е била задържана в Канада и е изправена пред екстрадиция в Съединените щати.

Менг Уанхау - основен финансов шеф и заместник-председател на компанията - е задържана във Ванкувър на 1 декември, заяви Би Би Си.

Подробности за ареста не се оповестяват, само че е известно, че Съединени американски щати проверяват Huawei за допустимо нарушение на глобите против Иран.

Посланикът на Китай в Канада стачкува против ареста и настоя за нейното освобождение.

Huawei оповестиха, че имат малко информация за естеството на обвиняванията и " не им е известно госпожица Мен да е направила каквото и да е престъпление ".

Арестът се прави в сензитивно за връзките сред Съединени американски щати и Китай време. Двете страни са въвлечени в комерсиална война, в която бяха наложени взаимни мита за милиарди долари върху стоките.

Министерството на правораздаването на Канада удостовери датата и мястото на ареста и добави: " Тя е търсена за екстрадиция от Съедините щати, а правосъдно съвещание по отношение на гаранцията е планувано за петък ".

Властите в Съединени американски щати все още не разясняват ареста и обвиняванията.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР