Дъщерята на млечния бос Димитър Зоров – Силвия Зорова, ще

...
Дъщерята на млечния бос Димитър Зоров – Силвия Зорова, ще
Коментари Харесай

Дъщерята на млечния бос Зоров ще връща пари заради къща за гости


Дъщерята на млечния необут Димитър Зоров – Силвия Зорова, ще връща близо 400 000 лв. за къща за посетители.

Едноличен търговец „ Силвия Зорова “ е в предварителния лист на бенефициерите, оповестен на уеб страницата на фонд „ Земеделие “, на които към 15 ноември 2019 година е намерено произвеждане за налагане на 100% санкци поради открити нарушавания в осъществяването на европроектите.

Зорова е получила 391 160 лв. за реорганизация на съществуваща постройка в хотел за селски туризъм и за закупуване на нужното съоръжение. Става въпрос за обновяването на хотела край фамилната мандра, издигнат още през 1997 година, написа trafficnews.bg.

Дъщерята на Димитър Зоров – съосновател и шеф на мандра „ Пършевица “ и ръководител на Асоциацията на млекопреработвателите в България, е в фамилния бизнес като шеф на хотела. Съпругата му Марияна пък е маркетинг-мениджър на мандрата.

Зоров е измежду най-големите производители на млечни произведения у нас, като пазарният дял на бизнеса му се дефинира сред 25 и 30%. Той е приключил полицейската академия в Симеоново, само че незабавно след измененията той се захваща с млечния бизнес. Купува полуразрушената мандра в местността Пършевица във Врачанския Балкан и стартира да развива бизнеса дружно с родителите и брачната половинка си.

Силвия от дребна е реклама на марката, като детското й лице е върху кофичките с кисело мляко и върху камионите, с които се разнася продукцията на мандрата.



Едноличен търговец „ Силвия Зорова “ е записана през 2013 година в село Миланово, община Своге, на един адрес дружно с още 13 компании, демонстрира информация в Търговския указател.

След скандални разкрития за непозволено получени и харчени пари по европоекти, земеделското министерство разпореди инспекции на всички къщи за посетители, получили финансиране по Програмата за развиване на селските региони /ПРСР/ в интервала 2007-2013 година, за които 5- годишния интервал на мониторинг не беше изминал. Екипите на Държавна фирма „ Земеделие “ ревизираха общо 295 къщи за посетители. От тях 288 плана бяха в интервал на мониторинг и 7 - в отвън мониторингов интервал, по постъпили сигнали на публицисти. Общата дотация за всички 288 къщи за посетители възлиза на 81 млн. лева

До момента са обработени резултатите за 276 от тях и са открити 253 производства за общо 46,4 млн. лева От тях 158 плана са с наложена цялостна глоба от 100% за общо 43,1 млн. лева Останалите 95 плана са с частична глоба, която възлиза на 3,3 млн. лв..

Най-честите нарушавания при плановете за къщи за посетители, установени от ДФЗ – РА, са свързани с несъблюдение на индикаторите на утвърждения бизнес проект. По-конкретно, откритите нарушавания за несъблюдение на осъществените доходи от подкрепената активност, несъблюдение на уговорката за основаване на нови работни места, липса на активи, за които е изплатена дотацията, както и изкуствено основани условия, за приемане на преимущество в несъгласие с задачите на мярката.

391 160 лв., колкото ще връща Силвия Зорова, е оптималната сума, която може да се получи за подобен план по размер 6,4 на ПРСР.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР