Дъщерята на голямата актриса Стоянка Мутафова - Муки вече е

...
Дъщерята на голямата актриса Стоянка Мутафова - Муки вече е
Коментари Харесай

Ето каква пенсия ще взима дъщерята на Стоянка Мутафова

Дъщерята на огромната актриса Стоянка Мутафова - Муки към този момент е пенсионерка, показа неотдавна самата тя. А пенсията, която ще получава оттук насетне, към този момент е в размер от 360 лева на месец, а след всяка индексация цифрата ще нараства.

Мария Грубешлиева, както е цялото име на Муки, си изяснява сумата освен с годините на трудов стаж, само че и с % на авторски права на книгите ѝ.

" В началото на 2021-ва ми беше отпусната пенсията. Размерът ѝ е избран въз основа на възрастта ми, 18-те ми години трудов стаж и сумите, които съм плащала към държавната хазна като % от авторските права на книгите ми”, споделя Муки пред " Уикенд ".

Припомняме, че на 2 февруари ще се навършат 99 година от рождението на починалата ѝ майка Стоянка Мутафова, а няколко дни по-късно - на 6 февруари Българска национална телевизия ще излъчи филм за нея. Лентата е снимана през януари, а с цел да вземат участие в продукцията Грубешлиева и мениджърът ѝ Евгени Боянов пътували до Трявна.

" Много ми се желае за 100-годишнината на мама, да успеем да изпълним сериозните планове в нейна памет, върху които работим. Един от тях е издаването на монография за великата актриса на академично равнище. Тъй като това е прекомерно скъпо начинание, ще диря спонсори ", добави Мария./show.blitz.bg
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР