Дъщерята на бившия банкер Цветан Василев - Радосвета Василева е

...
Дъщерята на бившия банкер Цветан Василев - Радосвета Василева е
Коментари Харесай

Крути мерки: И дъщерята на Цветан Василев обвинена в пране на пари

Дъщерята на някогашния банкер Цветан Василев - Радосвета Василева е упрекната в пране на пари. Издадено е прокурорско разпореждане за задържането й до 72 часа.

Това твърди брачната половинка на Василев - Антоанета, която е изпратила писмо до президента Румен Радев, оповестява Канал 3. В него Василева се жали за принуда против фамилията, само че не прецизира, за какво тя, брачният партньор и щерка й се крият към този момент трета година от българското правораздаване.

Радостина Василева e трябвало да се яви в следствието в понеделник, 7 август. Укриващата се от години щерка на Цветан Василев не го е направила. Според майка и не е знаела за призовката, само че пък по този начин на дневен ред е въпросът, по какъв начин знае за последващите дейности на държавното обвиняване. А те са разумните - поради неявяването на Радостина българската прокуратура издава заповед за задържане под стража за 72 часа.

" Дъщеря ми е упрекната за пране на пари за това, че през 2013 година е купила апартамент в България с пари, дарени от татко й в България ", твърди Антоанета Василева.
Вероятно става въпрос за баровския апартамент за милиони на " Кристал ". Само за обзавеждане там бяха хвърлени милиони.

Апартаментът разполага с бомбоубежище сходно на бункер, а стъклата на прозорците са бронирани и устоят на снаряди с гранатомет. Изолацията на стените е половин метър. Има личен генератор за ток и водоизточник с контейнер, където водата се йонизира. Те могат да зареждат жилището с ток и вода в продължение на 10 дни при положение на повреда.

Някогашното заведение е било преустроено в два огромни хола. Стените сред тях се отварят автоматизирано и водят в зимна градина. В нея има голяма маса, столове, цветя и лоби бар.

Василев е купил и апартамент зад “Кристал”, като е избил стените и го е приобщил към някогашния ресторант. В него се влиза от три входа. Има под земята етаж за обслужващия личен състав.

Асансьор води към офисите, които са три на брой. Двата са предопределени за Василев. Мебелите в тях са с крокодилска кожа, която е извънредно скъпа. Третият кабинет е бил квалифициран за дъщерята на банкера. Към него има помещение и за секретарка.
Мебелировката на жилището е направена от дизайнери във Виена и доставена от тях. Самото обзавеждане се прави оценка на 5 милиона лв..

Всеки от кабинетите на Василев е с повърхност от 200 квадратни метра. От тях се излиза в зимна градина, която е със стъклен покрив. От него през деня се открива панорама към небето, а нощем - към звездите.

Апартаментът разполага с две просторни спални. Между тях има огромна гримьорна, в чийто център е аранжирано приспособление за стотиците вратовръзки и колани на банкера. Всички кранчета в баните са златни.

От държавното обвиняване към този момент няма публично известие за дело против дъщерята на Цветан Василев.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР