Дъщерята на американския президент Ронадл Рейгън - Пати Дейвис, се

...
Дъщерята на американския президент Ронадл Рейгън - Пати Дейвис, се
Коментари Харесай

Дъщерята на Рейгън към републиканците: Тръмп е заплаха за демокрацията

Дъщерята на американския президент Ронадл Рейгън - Пати Дейвис, се обърна с сериозно писмо към Републиканската партия поради бездействието й пред политиката на настоящия държавен глава Доналд Тръмп, накърняваща държавността и демокрацията.

В отвореното писмо до републиканците, оповестено във в. " The Washington Post ", тя припомня заветите на своя татко, подлага на критика държанието на Тръмп и приканва да бъде предпазена американската народна власт.

Публикуваме писмото с дребни съкращения:

Скъпа Републиканска партия,

Никога не съм била част от вас, само че вие сте част от фамилията ми от десетилетия насам. (...)

Пламенното отношение на моя татко към Америка, неговата ангажираност в опита му да промени страната и света и неговото тънко, само че мощно влияние върху масите от хора, които се събираха да чуят думите му, направи издигането му до президентския пост съвсем неизбежно. Той щеше да реализира това по един или различен начин; просто се случи по този начин, че го направи като републиканец.

Претендирахте за неговото завещание, въздигнахте го като икона на консерватизма и използвахте за задачата си цитати от него във всеки един миг. Но в този миг от американската история, когато демокрацията, на която моят татко се посвети, и конституцията, която се закле да съблюдава и спазваше почтено - когато те биват унижавани и подлагани на издевателства от високомерен и неуважителен човек, който си служи с тормоз и шикалкавене, вие мълчите.

Мълчите, когато президентът Тръмп приказва за имигрантите като за отпадъци, откъсва деца от техните родители и ги слага в кафези. Може би сте не запомнили, че моят татко сподели, че Америка е " дом за всички странници от всички изгубени места, които са се хвърлили да прекосят тъмнината ".

Запазихте безмълвие, когато този президент любезничеше с Ким Чен Ун и отдаде желание на изказванията на Владимир Путин, вместо да повярва на американските специалисти по сигурността. Останахте безмълвни, когато един от доближените му - Рудолф У. Джулиани, съобщи, че няма неприятно в приемането на информация от руснаците. А в този момент бездействате до момента в който Тръмп намерено се опълчва на законните претенции на Конгреса, показвайки цялостното си пренебрежение към един от стълбовете на държавната власт.

Най-оглушително беше мълчанието ви, когато Тръмп съобщи, че има " доста положителни хора " измежду неонацистите, които шестваха с факли през американски град, скандирайки " Евреите няма да ни изместят ".

Тези от нас, които не са републиканци, към момента имат право да чакат от вас да действате кардинално, морално, и - да, даже благородно. Нашата народна власт е в неволя и всеки, който е определен на някакъв пост, има задължението да я отбрани. Може би се боите от Тръмп - витае такава концепция. Не съм напълно наясно какво толкоз плашещо има в едно прекалено пораснало дете, което си служи с обиди, само че в случай че казусът е подобен, тогава ще ви кажа: Вие сте възрастни мъже и дами. Преодолейте го.

Моят татко назова Америка " сияйният град на хълма ". Тръмп вижда Америка като следващото си владеене, върху което може да лепне името си. Не се допуска президентът да има Америка. Предполага се той или тя да служи на американския народ.

В книгата си " Как умират демокрациите " Стивън Левицки и Даниел Зиблат предизвестяват: " Как определените властнически управници унищожават демократичните институции, които би трябвало да ги лимитират? Някои го вършат с един размах. Но по-често покушението против демокрацията стартира постепенно. "

Тръмп накърни нашата народна власт през миналите две години. И в случай че бъде избран отново за нов мандат, е съвсем несъмнено, че Америка няма да оцелее - не и като страната, за която мечтаеха бащите-основатели, не и като идеалистичния опит, основан от тях посредством конституция, предопределена да отбрани демокрацията и да устои на тиранията.

Моят татко си даваше сметка за нашата накърнимост. Той сподели: " Свободата в никакъв случай не е на повече от едно потомство от изгубване. Не я предаваме по кръвна линия на своите деца. Трябва да се борим за нея, да я пазиме и да ги научим да вършат същото. "

Ако Републиканската партия, която отстоява завета на моя татко, счита да мълчи до момента в който Америка е повалена и раздрана, до момента в който демокрацията е хвърлена върху вчерашната пепел, срамът е за вас. Но не използвайте в падението името на моя татко! /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР