Дъщерята на американския президент Доналд Тръмп - Иванка, е използвала

...
Дъщерята на американския президент Доналд Тръмп - Иванка, е използвала
Коментари Харесай

Гаф: Иванка Тръмп използвала личен имейл за управленски въпроси

Дъщерята на американския президент Доналд Тръмп - Иванка, е употребила персонален имейл адрес, с цел да изпраща стотици мейл, свързани с работата на Белия дом. Това оповестява Washington Post.
Сериозността на нарушаването се ускорява от обстоятелството, че точно за същото Тръмп нападна съперника си на президентските избори Хилари Клинтън. Тогава милиардерът зовеше Клинтън да бъде хвърлена в пандиза и даже окуражаваше тълпи от свои поддръжници да скандират " Затворете я! ".
Според Washington Post Иванка, която е старши консултант в Белия дом, е пращала електронни писма от персонален имейл до свои сътрудници, началници на кабинети и асистенти, като това нарушава федералните правила за този вид връзка.
Имейлите са изпратени предходната година и са свързани с въпроси на управленито. Използван е акаунт с домейн, който е бил общ за Иванка и брачна половинка ѝ Джаред Къшнър.
Обяснението на " Първата щерка " е, че тя не е била наясно с разпоредбите, когато е изпращала имейлите. Говорител на нейния юрист съобщи: " Докато тя е навлизала в ръководството и откакто ѝ е бил даден длъжностен мейл, само че преди да ѝ обяснят всички правила, госпожа Тръмп от време на време е употребила собствен персонален адрес. В тези случаи постоянно е ставало въпрос за логистика и въпроси, засягащи графиците на членове на фамилията ѝ ".
Той е безапелационен, че класифицирана информация не е била споделяна във въпросните електронни писма.
Използването на персонален имейл от страна на Хилари Клинтън беше съществена тематика преди президентските избори в Съединени американски щати през 2016 година Решението на ФБР да стартира още веднъж следствие против Клинтън единствено седмица преди изборите се счита за една от аргументите за нейната загуба.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР