Дъщерята на американския президент Доналд Тръмп – Иванка и бившият

...
Дъщерята на американския президент Доналд Тръмп – Иванка и бившият
Коментари Харесай

Дъщерята на Тръпм може да оглави Световната банка

Дъщерята на американския президент Доналд Тръмп – Иванка и някогашният непрекъснат представител на Съединени американски щати в Организация на обединените нации, Ники Хейли са измежду вероятните претенденти за президент на Световната банка, оповестява Financial Times като се базира на собствен неизвестен източник.

Постът ще се оваканти от 1 февруари, откакто досегашният президент Джим Йон Ким подаде ненадейно оставка преди дни, макар че мандатът му изтичаше чак през 2020 година. Както към този момент ви информирахме, до избирането на нов титуляр, отпред на международната финансова институция ще бъде Кристалина Георгиева, която е изпълнителен шеф на банката.

По данни на Financial Times измежду кандидатите за поста е и заместник-министърът на финансите на Съединени американски щати Дейвид Малпас, както и ръководителят на Американската организация за интернационално развиване Марк Грийн.
Представител на финансовото министерство в Съединени американски щати разяснява, че ведомството е получило „ забележителен брой рекомендации за положителни претенденти “ и е почнало вътрешен развой по разглеждането им, прецизира още изданието.

Руската осведомителна организация РИА Новости пък прибавя към листата на вероятните претенденти още едно име – това на брачна половинка на Иванка Тръмп, Джаред Къшнър. Тя се базира на информация от собствен източник в Световната банка, който твърди, че в средите на финансовата институция се разисква и тази алтернатива.

От публикувано по-рано изказване на Световната банка излиза наяве, че процесът по разискване на кандидатурите се чака да завърши доникъде на февруари, а окончателният избор – доникъде на април.

По традиция, президент на Световната банка се излъчва от Съединени американски щати – страната, която е максимален акционер в институцията. Той се избира от управителния съвет за петгодишен период и може да бъде избран отново./manager.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР