Дъщерното дружество на „Росатом“ - „Росенергоатом“, обяви, че започва подготвителните

...
Дъщерното дружество на „Росатом“ - „Росенергоатом“, обяви, че започва подготвителните
Коментари Харесай

В Русия започва подготовка за изграждане на четири нови реактора

Дъщерното сдружение на „ Росатом “ - „ Росенергоатом “, разгласи, че стартира подготвителните действия за построяването на четири нови реактора. Два от тях ще са вид ВВЕР-ТОИ и ще са за новата Смоленска АЕЦ, а другите два ще са ВВЕР-1200 и са предопределени за Трети и Четвърти енергоблок на Ленинградската АЕЦ-2.

Изграждането на новите мощности е заложено в общия проект за разполагане на електроенергийни уреди до 2035 година, утвърден от съветското държавно управление. Генералният шеф на „ Росатом “ Алексей Лихачов означи, че и двата вида реактори се строят освен в Русия, само че и в чужбина. По думите му се употребяват „ най-модерните достижения и разработки, които дават отговор на всички модерни интернационалните условия за сигурност “.

Технически реализатор и на двата капиталови плана е „ Росенергоатом “. Главни проектанти ще са надлежно „ Атомпроект “ за Ленинградката АЕЦ-2 и „ Атоменергопроект “ за Смоленската АЕЦ. За основен конструктор е определена „ Хидропресс “, а научният проучвателен център „ Курчатов “ ще управлява частта за нуклеарната и радиационна сигурност, съобщи World Nuclear News.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР