Дъщерната компания на VW Group - SEAT е подала на 31-и

...
Дъщерната компания на VW Group - SEAT е подала
на 31-и
Коментари Харесай

Кросовърът на марката Cupra ще се казва Terramar?

Дъщерната компания на VW Group - SEAT е подала на 31-и октомври поръчка за регистрация в Европа на комерсиалната марка Cupra Terramar, която е била утвърдена на 7-и ноември. Сега испанците могат да употребяват това име за всяко тяхно транспортно средство, вървяща, летящо или плаващо. Най-вероятно е да изберат земята, тъй като това звучно име идеално ще пасне на първия й косовър след като марката Cupra е към този момент отделена от SEAT.

Информацията за новата машина изтече от слайд в презентацията на компанията-майка за резултатите на първата половина на годината. Вляво на него е показан като концепт електромобилът Cupra e-Racer, който, обаче, вече наподобява по-различно. Същото важи и за паркетника отдясно – ранната му рисунка не задължава с нищо финалния резултат.

На петдесетина километра от Барселона се намира Autódromo de Sitges-Terramar – първата испанска писта в историята на страната, която не просъществува дълго - закрита е сред надпреварите през 1923-а година. Сега там има птицеферма, а остатъците от трасето се употребяват за любителски премервания и фотоси. Но от SEAT са се пряли на името, произхождащо от латинското terra /земя/, използванои от други марки - Terranaut, Terracan, Terrano, Xterra...

Шоукарът 20V20 от 2015-а година сподели по какъв начин би могъл да наподобява новият паркетник на испанците, само че не и на новата марка Cupra. В някои медии оповестиха, че става дума за купеобразна версия на кросовъра Cupra Ateca, с аналогичната турбочетворка 2.0 л - 300 к.с., 400 Нм, седемстепенната роботизирана кутия DSG и цялостно задвижване. Това едвам ли ще се окаже точна прогноза, по-скоро в края на идната година ще видим “горещ ” хибриден вид.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР