Дъщерната компания на израелската компания RAFAEL Advanced Defense Systems Ltd

...
Дъщерната компания на израелската компания RAFAEL Advanced Defense Systems Ltd
Коментари Харесай

Представиха свръхмодерни ракети

Дъщерната компания на израелската компания RAFAEL Advanced Defense Systems Ltd – Eurospike, показа опциите на оръжейната система Spike. Тя се употребява от 33 страни по целия свят, като тук влизат 18 страни членки на НАТО. От началото на произвеждане до момента са били изстреляни над 5000 ракети, като множеството от тях при бойни интервенции. Успеваемостта е 95%. Компанията е извънредно гъвкава към клиентите си. „ Всички те имат разнообразни условия и по този метод придобихме голям опит в консолидираното на нашите системи на всевъзможни платформи”, сподели Ерик Грийн, маркетинг управител на компанията. Едно от огромните преимущества на системата е, че когато се наложи другите оператори от другите страни членки на НАТО при нужда могат да си разменят и доставят един на различен ракети.

Ракетите Spike могат да бъдат изстрелвани от разнообразни платформи – морски и въздушни. Семейството Spike четири типа противотанкови ракети, чийто обсег варира от 2 км с непосредствен радиус на деяние до 30 км с отдалечен радиус на деяние. „ Какво значи това? Бойната глава на ракетата има оптичен датчик за ориентиране. Единият от тях е търсещата глава, която е снабдена със оборудване за на ден и нощно виждане. Това дава опция на оператора да получава динамичен облик на бойното поле. Втория съставен елемент е софтуерът, който има опция да наблюдава задачата на бойното поле. При изстрелването операторът (бел. ред. стрелецът) прихваща една цел. По време на полета на ракетата, стрелецът превключва от първата към втората цел, която е истинската”, изяснява Грийн. Стрелецът от самото начало може да поправя траекторията на ракетата. Може да избере опцията „ Изстреляй и забрави”, което значи че ракетата сама развозвана и поразява задачата. Второ може да прихване задачата и по време на полета на ракетата да се трансферира върху други цели.

Друг образец е цел отвън директната видимост. Операторът не вижда задачата, само че знае, че е зад избрана пресечена околност и откакто задачата се появи, той я прихваща и поразява от горната страна.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР