Дъщерната компания на германския фармацевтичен гигант Bayer – Leaps, заедно

...
Дъщерната компания на германския фармацевтичен гигант Bayer – Leaps, заедно
Коментари Харесай

Bayer създаде компания за вертикално земеделие

Дъщерната компания на немския фармацевтичен колос Bayer – Leaps, дружно със сингапурския държавен фонд Tamasek оповестиха основаването на стартъп, който ще създава модели за отвесно земеделие. Предвиждат се създаване на многоетажни парници, в които да се отглеждат зеленчуци в огромни количества, без да са нужни обширни площи. Идеята е изключително подобаваща за градове като Сингапур, споделя в своя обява немски бизнес вестник Ханделсблат.

Новата компания ще създава сортове зеленчуци, подобаващи за отвесно развъждане, започвайки с начален капитал от 30 млн. $. Плановете са тя да се занимава освен с нови сортове семена, само че и да се насочи и към други, към момента незаети ниши в бранша, като обаче се заобикаля генномодифициране.

Плановете за развиване на градове като Сингапур са измежду главните аргументи за оптимизма на сектора. Властите в азиатския мегаполис предходната година показаха тактика за увеличение на личното произвеждане на храни от към 10 % сега до 30 % през 2030 година. Правителството се надява по този метод да понижи риска от дефицит в снабдяването посредством импорт и отвесното земеделие е на челно място измежду целите.

Сингапур към този момент има опит в тази област - още преди осем години компанията Sky Greens сътвори в северозападната част на града една от първите отвесни ферми с комерсиална цел в света и към този момент създава в многоетажен парник към 500 кг зеленчуци на ден.

Този модел притегля интерес и в други мегаполиси като Ню Йорк и Хонконг. Очаква се пазарът за отвесно земеделие да нарасне от към 2 милиарда $ през 2018 година до 12 милиарда $ през 2026 година, сочи разбор на компанията за пазарни изследвания Fortune Business Insights, оповестен при започване на годината. Сред компаниите, които се надяват да завоюват от развиването му е да вземем за пример и компанията за осветителни тела Osram, която предлага LED осветяване за парниците.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР