Дъщеричката на Яна и Явор от град Варна се ражда

...
Дъщеричката на Яна и Явор от град Варна се ражда
Коментари Харесай

За да живее - бебе Калина трябва да се оперира до м. юли. Дарете средства!

Дъщеричката на Яна и Явор от град Варна се ражда на 22 март.  Тя се развива добре през първия месец от живота си. Като всички бебета дребната Калина развива жълтеница още през първите дни след раждането си. Никой обаче не подозира, че това е симптом за по-сериозен проблем.
На 28 април 2019, на Великден Калина получава мътрешен кръвоизлив и е призната по неотложност в болница “Света Марина ” във Варна. Кръвта й не се съсирваше вследствие на неналичието на витамин К, стойностите на билирубин бяха прекомерно високи. Тези признаци посочваха, че нейният черен дроб и жлъчка не действат вярно. Но аргументите за това можеше да са доста...
Следват голям брой проучвания: кръвни проби, ехографии, скенери, ядрено-магнитен резонанс. От болница “Света Марина ” във Варна излизат с пет хипотетични тежки диагнози: Остра и подостра чернодробна недостатъчност; Неонатална холестаза; Кървене от ГИТ; Анемия; Дупликационна дуоденална киста; ДД Киста на холедоха; ДД Билиарна атрезия.
Семейството е изпратено в София в болница “Пирогов ” с вярата за оперативно лекуване, което експертите след доста проучвания още веднъж, решиха, че не могат да извършат на място. Вероятната диагноза за тях е: Атрезия (липса или запушване) на жлъчните пътища и бебе Калина беше ориентирана за интензивно наблюдаване от детски гастроентеролог в " Специализирана болница за интензивно лекуване по детски заболявания - проф. доктор Иван Митев " в София с оглед следваща чернодробна трансплантация.
Сега има вяра: Операция Kasai в Хамбург, Германия, която обаче не направиха заради напредналата фиброза (III-IV степен) на черния дроб и неспособност дробът да бъде избавен. От Хамбург Калина е с диагноза: Цироза на черния дроб (Фиброза (III-IV степен) вследствие на неонатална холестаза и билиарна атрезия (липса на жлъчни пътища).

Надяваме се с ВАША ПОМОЩ ДА УСПЕЕМ и да съберем нужните средства в период, пишат родителите на момиченцето в своята Фейсбук страница. 
Въпреки сивия живот по многото лечебни заведения, ежедневните проучвания, процедури, болежка и системи, Калина е изпълнена с готовност за живот и не се предава! Всеки ден тя ни подарява с безчет слънчеви усмивки, учи ни със светлия си взор, гука и ни приказва по своя си метод и няма самообладание да порасне, описват още родителите ѝ. 





Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР