Дързък обир беше извършен в Националната хематология. Професионалисти са разбили

...
Дързък обир беше извършен в Националната хематология. Професионалисти са разбили
Коментари Харесай

Безпрецедентна кражба в националната хематология – изчезнаха експериментални лекарства

Дързък грабеж беше осъществен в Националната хематология. Професионалисти са разрушили болничната аптека и са откраднали пробни медикаменти за хиляди левове.

Рано тази заран фармацевтите от Националната болница по хематология откриват, че в склада, в който се съхраняват медикаментите с клинични изследвания, липсват над 30 кутии с пробни лекарства, които са се съхранявали в тези хладилници, които са към този момент съвсем празни.

Според информация на bTV обирджиите са били повече от двама, като са работили извънредно професионално. Те са влезнали през външната врата за болничната аптека като са я разрушили и са заглушили СОТ системата на болничното заведение.

Крадците са знаели в елементи разположението на аптеката. Атакуват точно единствено и само стаята с медикаментите по клинични изпитвания. Разбиват външната й врата, където видеонаблюдение няма.

Липсата първа открива Цветанка Вълчанова, която управлява аптеката.  " Влизайки в стаята за клинични изпитвания, ме посрещнаха едни кашони разхвърлени и поглеждайки към хладилника видях, че той е празен ", съобщи ръководителят на болничната аптека Цветанка Вълчанова.

На записите на най-близката охранителна камера няма следи.

" Това са хора, които са знаели, какво вършат и какво да търсят, къде да отворят  шкафовете и какво да вземат ", сподели изпълнителният шеф на болничното заведение по хематоголия доцент Бранимир Спасов.

Откраднатите медикаменти са били предопределени за пациенти с редки хематологични болести. Взети са и празни опаковки. От болничното заведение отхвърлят да е забъркан вътрешен човек.

" Една от хипотезите е, че са влезнали злосторници и са взели, каквото им падне. Втората е, че има бойкот ", изясни Цветанка Вълчанова, началник на болничната аптека.

" Това е за да бъде дискредитирана болничното заведение ", счита шефът й доцент Бранимир Спасов.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР