Даряването е осъзнат акт на ангажираност към развитието на обществото

...
Даряването е осъзнат акт на ангажираност към развитието на обществото
Коментари Харесай

Радев: Даряването е осъзнат акт на ангажираност към обществото, който се възпитава

„ Даряването е съзнателен акт на ангажираност към развиването на обществото ни, който се възпитава. Затова е значимо образците, които вие давате в всекидневието да бъдат добър пример за подражателство и за държание на младежите в България “. Това съобщи президентът Румен Радев при откриването на церемонията по връчването на тринадесетите годишни награди " Най-голям корпоративен донор " за 2018 година, на която беше хазаин по-рано през днешния ден. 
 
Държавният глава уточни, че не е просто задоволително да даряваш някакви средства, би трябвало да даряваш сърце на първо място, да даряваш вяра и да споделяш средства, време, хрумвания, труд, само че да правиш обществото ни по-съпричастно към концепцията за една по-хуманна, по-цивилизована, по-модерна България.
 
Президентът връчи премията в категория „ Личност, съдействала за развиване на дарителството в България “. Носител на наградата е Игнат Канев, шеф на благотворителна фондация, канадски магнат и човеколюбец с български генезис.
 
В категория „ Най-голям размер финансови дарения “ отличена беше компанията - „ Дънди прешъс металс Челопеч “. През 2017 година компанията е дарила за общественозначими дела повече от 1,5 млн. лева.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР