Даряваме ваксини на Босна и Херцеговина. Дебатите по дарението на

...
Даряваме ваксини на Босна и Херцеговина. Дебатите по дарението на
Коментари Харесай

Даряваме ваксини на Босна и Херцеговина

Даряваме ваксини на Босна и Херцеговина. Дебатите по дарението на ваксини за Босна и Херцеговина завършиха предходната седмица, само че гласуването бе отсрочено заради липса на кворум за тази пленарна седмица.

България, като участваща държава-членка в споразуменията, подписани сред Европейската комисия и Pfizer Inc. и BioNTech Manufacturing GmbH - съглашението за предварителна покупка за създаване , произвеждане, варианти за предпочитано закупуване и доставка на сполучлива ваксина против COVID-19 за държавите-членки на Европейския съюз, и съглашението за покупка за създаване, произвеждане, варианти за закупуване и доставка на сполучлива ваксина против COVID-19 за държавите-членки на Еврейския съюз, е поела ангажимент да съблюдава клаузите за конфиденциалност и дискретност, планувани в тях.
 Над 20 млн. ваксини са сложени в Гърция
Над 20 млн. ваксини са сложени в Гърция

Над 300 000 възрастни към момента не са имунизирани

Клауза II.9.4. от Споразуменията планува, че получаващата страна, в тази ситуация България, ще разкрива конфиденциална информация единствено на такива нейни представители , които би трябвало да бъдат осведомени с такава конфиденциална информация, с цел да изпълнят отговорностите си по споразуменията, само че при изискване, че преди каквото и да е откриване ще обвърже своите представители, които получават такава конфиденциална информация , с документално съглашение за дискретност.

Беше обърнато внимание, че получаващата страна е виновна за всички дейности на своите представители, в това число за всяко нарушаване на изискванията по контракта. Във връзка с това, приложената в документите декларация би следвало да бъде подписана от всяко лице, което има достъп до наличието на споразуменията, които се ратифицират от Народното събрание.
 Едва 350 ваксини са сложени в последното денонощие
Едва 350 ваксини са сложени в последното денонощие

21 души са умряли от ковид

Споразумението, с което Европейската комисия се упълномощава да предлага на участващите страни членки и да подписва от тяхно име предварителни съглашения за покупка на ваксини (Advance Purchase Agreement) с техни производители за страните членки да се снабдят с ваксини в битката с пандемията от COVID-19, e утвърдено с решение на Министерския съвет от 2020 година и е утвърдено със Закон за одобрение на Споразумението, с което Европейската комисия се упълномощава да предлага на участващите страни членки и да подписва от тяхно име предварителни съглашения за покупка на ваксини (Advance Purchase Agreement) с техни производители за страните членки да се снабдят с ваксини в битката с пандемията от COVID-19.
 Даряваме ваксини на Босна и Херцеговина
Даряваме ваксини на Босна и Херцеговина

Те поемат разноските за доставка
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР