Дърво падна върху палатка в района на Рилския манастир и

...
Дърво падна върху палатка в района на Рилския манастир и
Коментари Харесай

Не е ясно защо е паднало дървото, убило чешка туристка до Рилския манастир

Дърво падна върху палатка в региона на Рилския манастир и умъртви млада жена. Инцидентът е станал късно нощес. Пострадал е и един мъж.



Около 23.00 часа нощес на тел 112 е получен сигнал, че дърво е паднало в къмпинг наоколо до Рилския манастир. Отивайки на място чиновниците на пожарната открили, че под дървото има умряла млада жена, а до нея млад мъж в схващане. Той е превозен в болничното заведение в Благоевград. С леки пострадвания е и няма заплаха за живота му.

Все още не се знае каква е повода за рухването на дървото. Предполага се, че то е било изгнило, само че причина може и да е бурята, която се е извила през нощта.

Главен контрольор Стефан Тахтаджийски, шеф на пожарната работа в Рила: Екип на участъкова работа " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " отива на мястото на случая неотложно - от двама пожарникари, които откриват, че много огромно буково дърво е паднало върху палатката и са затиснати двама туристи. В следствие се открива, че са чешки туристи - момче и момиче, като момичето е било безжизнено. Веднага съумяват да разчистят дърветата и да извадят и окажат първа помощ на момчето, което още е било живо. Идва екип на Спешна здравна помощ и го транспортира до Благоевград.

От къмпинга, където е станал случаят, не пожелаха да дадат повече информация за случилото се. Знае се, че на място с изключение на въпросната двойка е имало още три двойки чешки жители с палатки.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР